s.p. in nadure ?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

s.p. in nadure ?

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Zanima me, ali lahko v obračun prispevkov za s.p. vpišem tudi nadure? V obrazcu sicer
za to ni predvidenega polja, po razgovoru z revizorjem ZPIZ-a, pa ugotavljam, da bi
lahko tudi s.p. prikazoval nadure?? Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem??? Saj nadure gredo v delovno dobo, torej bo upokojitev prej, ali ne???
Gordana
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a TarasM »

Kolikor je meni znano si s.p.-zavezanec ne prikazuje nadur,
lahko, pa si plačuje višje prispevke, ko mu je določeno pri
predhodnjem obračunu.
Zaradi nadur, pa se nihče ne bo nič prej upokojil (vsaj jaz
še nisem slišala za to).
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pri zaposlenih vem, da gredo nadure, ki so v mejah, ki jih dopušča Zakon o delovnih razmerjih, v pokojninsko osnovo, torej je iz naslova nadur lahko večja pokojnina. Sigurno pa se zaradi nadur ne bo prej upokojil. Kot pa je že predhodnica zapisala, si lahko na račun nadur plačuje večje prispevke in ima tako večjo osnovo za izračun pokojnine.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:wink: Se popolnoma strinjam z obema predhodnikoma! Lp-TITA
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

[quote="Naty73"].. si lahko na račun nadur plačuje večje prispevke in ima tako večjo osnovo za izračun pokojnine.[/quote]

Večjo osnovo si lahko poljubno izbere in zato ni nobene potrebe komplicirati z nadurami. lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Glede "nadur" s.p.-ja ima večjo zavarovalno osnovo. Čeprav s.p.-ji nimamo nadru, le delamo malce dlje. Nihče, razen nas samih nam tega ne brani.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori