Prehrana med delom

Moderator: Mirko Zbačnik

starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

[quote="Naty73"]Definitivno ne.[/quote]

Jaz pa ne bi bil tako kategoričen.
1.) Definitivno bi mu priznal, če je šel na poslovno kosilo po rednem šihtu.
2.)Hipotetično : organizirana malica ob 10h, ob 13 pelje (mora peljati !)partnerja na kosilo. Možne rešitve : naroči kosilo samo za partnerja in mu gleda v krožnik ali mora plačati svoj delež kosila?
Dajte no! lp
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: mislinja

Odgovor Napisal/-a larasamo »

Jaz pri priznanih stroških reprezentance nisem odbijala nadomestila za malico, niti ne obračunavala prispevkov. Pri računu za reprezentanco DDV ne odbijam in potem tudi v olajšave gre samo 50% vrednosti. Je to prav?
Sonja
febo
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Pomurje

Odgovor Napisal/-a febo »

Starči, se strinjam z Vami. Prehrana med delom je povračilo stroškov v zvezi z delom in pripada delavcu če je prisoten na delu. Reprezentanca pomeni pogostitev poslovnega partnerja. Ta dva stroška se ne izključujeta, kot je to primer z dnevnico in malico.
Larasmo, v povezavi z reprezentanco nič ne gre v olajšave. Strošek reprezentance se knjiži tako kot vsaki drugi strošek. Samo je za potrebe davčnega obračuna, strošek priznan 50 %. Torej ni olajšava, ampak davčno priznan strošek v višini 50%.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: mislinja

Odgovor Napisal/-a larasamo »

Hvala za popravek, napačno sem se izrazila :) . Bila sem v dvomih, da delam prav glede prispevkov in davkov. Potem je pravilno, kot delam?
Sonja
Odgovori