Potni nalogi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Lukas
Novinec
Novinec

Potni nalogi

Odgovor Napisal/-a Lukas »

Ali obstajajo mesečni potni nalogi? Naša dejavnost je dostava in so šoferji vsak dan na terenu z službenimi kombiji. Kako to rešit brez miljona papirjev? Ali je sploh taka opcija možna?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zdravo,
mi imamo mesečne potne naloge, saj je tudi pri nas podobno. Imamo serviserje (dvigal) ki so dnevno na terenu, na različnih lokacijah. Poleg zbirnega mesečnega naloga imamo prilogo, iz katere so razvidni vsi potrebni podatki, ki so običajno na potnem nalogu: datum, ura odhoda in prihoda, ...

LP

Martika
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

zivjo

tudi v nasem podjetju so delavci, ki so vsak dan na terenu. obstaja obrazec P-7 (potni nalog za prevoz oseb). na zadnji strani so zbirni podatki. lahko pa si obrazec prikrojite in oblikujete po svoje, da bodo le vsi nujni podatki na njem.

veselo praznovanje!
Študentka
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Študentka »

Pozdrav!
V podjetju,kjer delam preko študenta,je s potnimi nalogi takole: Oseba X ima tale Potni nalog (blok) in si tam vpisuje-km,števec..bla bla ... In to je to. Nobenega računalniškega vodenja. Ker pa sem jaz bolj redoljubna, imam rada pregled nad vsem (ker bom z novim letom tudi jaz prevzela vedno več računovodskega in ostalega dela), bi rada to nekako rešila.

Kaj mi svetujete? Imamo program ...,kjer je seveda tudi opcija Potni nalogi. Razmišljam,da bi za začetek, za interno vodenje začela tam vpisovati potne naloge iz bloka.

Kako pa je kaj z inšpekcijo in potnimi nalogi?!

Vem,da morda sprašujem butasta vprašanja, pa vseeno!

Hvala in lp,Nadja
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Odgovor za Študentko:
Prvo bi opozoril, da si uporabila ime programa, kar pomeni reklamo. Predlagam, da popraviš svoj post, ker ga lahko drugače administratorki foruma pobrišeta.
Pri upeljavi informacijske podpore kateremukoli delu poslovanje je potreben sistemski pristop. Predlagam, da začnete z nekim datumom kot je začetek meseca, začetek leta.
Vsekakor predlagam, da se odločite za prehod na računalniško vodenje podatkov. Razlogov je več: po vaših besedah sklepam da imate program a ga ne uporabljate, računalniško vodenje omogoča boljšo kontrolo, manjše število napak, dodatne informacijo, kot npr. analize po delavcih, vozilih...
Vprašanja glede inšpekcije pa ne razumem

LP, Jam
Odgovori