Sklenjeno imam pogodbo za določen čas, ki mi poteče novembra in mi jo bodo (verjetno) znova podaljšali (za 1 leto). Po pogodbi mi pripada 20 dni dopusta. Ali moram preostanek dopusta izkoristiti do izteka pogodbenega razmerja, torej do novembra? Oz. če mi podaljšajo pog. razmerje, koliko dopusta mi pripada do novega leta oz. v novem letu do novembra? Kolikor sem zasledila, se dopust šteje po koledarskem letu, tako da ne vem, ali mi do novega leta pripada sorazmerni del letnega dopusta?
Hvala za odgovor in lp!
pripadajoč dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
ld
pa tak fini dolg odgovor sem dala...in mi je vse skupaj zablokiralo...
poglejte na odločbo o dopustu (ki so vam jo morali dati ob nastopu del. razmerja, če ste začeli letos oz. do konca marca(?), če ste že od lani v podjetju) - na odločbi piše koliko vam pripada celotnega dopusta oz. je zmanjšan za toliko dni, ker ste zaposleni do novembra.
čeprav se mi zdi, da pripada cel dopust, če ste v podjetju več kot pol leta... večina je to stvar dogovora med delodajalcem in delavcem. sorazmerno je bolj aktualno, če bi zaključili z delom 31.7.2008 - ste več kot pol leta v podjetju in bi vam pripadal cel dopust, večina se odloči za sorazmerni del...
poglejte na odločbo o dopustu (ki so vam jo morali dati ob nastopu del. razmerja, če ste začeli letos oz. do konca marca(?), če ste že od lani v podjetju) - na odločbi piše koliko vam pripada celotnega dopusta oz. je zmanjšan za toliko dni, ker ste zaposleni do novembra.
čeprav se mi zdi, da pripada cel dopust, če ste v podjetju več kot pol leta... večina je to stvar dogovora med delodajalcem in delavcem. sorazmerno je bolj aktualno, če bi zaključili z delom 31.7.2008 - ste več kot pol leta v podjetju in bi vam pripadal cel dopust, večina se odloči za sorazmerni del...