Imam vprašanje glede potnih nalogov in obračuna le teh. Zanima koliko % se odšteje od dnevnice, če ima tisti, ki je šel na pot vključen poleg zajtrka tudi kosilo in večerjo. Ali pa, če ima samo kosilo. Se odšteje isto kot pri zajtrku 10 %.
Res bi vas prosila za pomoč!
Joj, sam men se tud sanja ne kaj je IKSU 8/08, jest nadomeščam tajnico in nism sezanjena z vsemi temi zadevami, tako da bi prosila za bol podroben odgovor.
Ja sm preverla, pa pri nas računovodkinja nima te revije, pa žal tudi sama čist točno ne ve odgovora na moje vprašanje. Tko da, če kdor koli ve, bi bila hvaležna za odgovor.
Službeno potovanje nad 8 do 12 ur, če stroški prenočevanja vključujejo plačilo zajtrka, se znesek dnevnice zmanjša za 15% ; službeno potovanje nad 12 ur do 24 ur, če stroški prenočevanja vključujejo plačilo zajtrka, se znesek dnevnice zmanjša za 10%. V tej višini se stroški dnevnic ne vštevajo v davčno osnovo. Lp-TITA
Za službeno potovanje,ki vključuje brezplačno kosilo ali večerjo,se odšteje še po 35% od dnevnice.
Torej za dnevnico,ki traja 14-24 ur :brezplačni zajtrk -10%
brezplačno kosilo -35%
brezplačna večerja -35%
Ostane za izplačilo 30% dnevnice.
Seveda,pa se ti odbitki razlikujejo od trajanja dnevnice in od tega ali je
dnevnica domača ali tuja.
LP joži
meni se pa tukaj pojavlja vprašanje. dnevnica je "nadomestilo prehrane na službeni poti". čemu potem sploh izplačat dnevnico, če mu nudiš komplet prehrano in plačaš tudi prenočišče?? zraven dobi pa še plačo?? kajti po tem izračunu mu še vedno pripada 20% dnevnice.
Joži, te procenti, ki si jih navedla, ali veljajo za dnevnice v Sloveniji ali v tujini. Mene zanimajo % zmanjašanja od dnevnice za potovanje v Sloveniji.