Material-prodaja?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Material-prodaja?

Odgovor Napisal/-a mo »

Zdravo!

Smo podjetje, ki se ukvarjano z popravili avtomobilov. Zanima me, kako pravilno izpeljati naslednjo zadevo.

Mi kupimo material, t.j. mast, matice,... poimenujemo ga kot drobni material. Kako naj ga na izdanem računu prikažem. Ker kot kos ga ne morem, ker je več takega materiala hkrati? Npr. da prevzamemo 1 tubo lepila, od tega pa se lahko ta tuba uporabi na 5 popravilih, lahko na 8. Odvisno. Upam, da nisem preveč zmedeno postavila vprašanje.

Hvala.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Včasih je bil tak drobiž vkalkuliran v ceni ure in se ni ugotavljalo in razknjiževalo na vsak avto posebej. lp
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mo »

To bi mi bilo najbolj enostavno rešiti. In fakturo za lepilo knjižim potem lahko kar med stroške ali je potreben kak drug konto?
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:spomezik: Menim, da bi nabavo materiala knjižili na zalogo materiala R3 ter voditi evidenco o nabavi in uporabi materiala po eni od predpisanih metod. Glede zaračunavanja materiala na izdanih računih se strinjam v celoti s predhodnikom "Starči". Lp-TITA
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mo »

TITA napisal/-a::spomezik: Menim, da bi nabavo materiala knjižili na zalogo materiala R3 ter voditi evidenco o nabavi in uporabi materiala po eni od predpisanih metod. Glede zaračunavanja materiala na izdanih računih se strinjam v celoti s predhodnikom "Starči". Lp-TITA
A ni potem tako, da če jaz PF knjižim na konto 300 jo moram imeti tudi v materialnem knjig. med zalogo?

˝voditi evidenco o nabavi in uporabi materiala po eni od predpisanih metod˝- vodimo po nabavnih cenah.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Menim, da če nabavljate velike količine takega materiala ( zaloga več kot 1 mesec ) potem je smiselno voditi na zalogo materiala in odpisovat po porabi oziroma ko odpremo originalno embalažo.

Če nabavljate manjše količine ( zaloga pod 1 mesec ) pa lahko date takoj v porabo na 4000.
Odgovori