starejši študent in s.p. - novi zakon o zdr. zavarovanju

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gwan
Novinec
Novinec

starejši študent in s.p. - novi zakon o zdr. zavarovanju

Odgovor Napisal/-a gwan »

Pozdravljeni!

Star sem 29 let in ker sem pred leti prekinil s študijem in ga lani nadeljeval, sem trenutno redni študent/absolvent. Ker je pri starosti nad 26 let 'problem' z napotnicami sem se odločil, da odprem 'popoldnaski' s.p. in delodajalcu izstavljam račune. Fiksnih stroškov sem imel 3,08 € za zdr. zavarovanje in 27,08 € za PIZ. Sedaj pa sem pred kratkim dobil od ZZZS sporočilo, da so z dnem 24.8.2008 začele veljati spremembe Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in da nisem več upravičen do vključitve v obvezno zdravsteno zavarovanje kot družinski član, ker sem presegel starostno omejitev 26 let.

Sedaj pa me zanima kaj se v primeru s.p.-ja spremeni zame? Ali to pomeni, da si moram le urediti zdravstveno zavarovanje kot sem imel to urejeno v času 'pavziranja' in me stane to pri Vzajemni 21,75 € mesečno, ali to pomeni, da avtomatično postanem zaposlen in se mi spremenijo prispevki pri s.p. - minimalno cca. 230 € mesečno?! Drugače imam študentski/absolventski status do konca marca 2009...

Hvala za odgovore in pomoč!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kot jaz razumem - žal druga varianta.
Verjetno bolje zapreti sp, tačas pa delati čez napotnice ?
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Odgovori