Pozdravljeni,
vem, da je bilo okrog i-rekov že dosti napisano, pa me vseeno zanima sledeče.
Oddajala sem i-rek za naknadno plačane prispevke (vrsta dokumenta: delno plačilo). Ko sem že oddala i-rek pa mi je javilo, da je bil obrazec uspešno poslan, zraven tega pa mi je zapisalo še sledeče:
"Obvezna pisna obrazložitev in dokazila!
Pri popravku obrazca je potrebno pristojnemu davčnemu organu predložiti obrazložitev in dokazila, ki potrjujejo resničnost navedb. To lahko storite tako, da dokazila oddate kot prilogo."
Ker se s tem prvič srečujem, me zanima kaj moram narediti, če je sploh kaj potrebno.
Hvala za odgovore.
Darika
I-rek
Moderator: Mirko Zbačnik
Hvala obema.
Tara: tudi jaz sem tega mnenja, da ni potrebno pojasnjevati s prilogami, saj gre za "delno plačilo" ne pa za kakršenkoli popravek.
Ampak vseeno te take stvari spravijo v dvom, saj stvari se skozi spreminjajo in mogoče gre tudi kakšna informacija mimo.
Bom pa vseeno kontaktirala našo referentko, kaj ona pravi oz. da mi potrdi, da ni potrebno. Bom vsaj mirno spala.
lep dan vam želim,
Darika
Tara: tudi jaz sem tega mnenja, da ni potrebno pojasnjevati s prilogami, saj gre za "delno plačilo" ne pa za kakršenkoli popravek.
Ampak vseeno te take stvari spravijo v dvom, saj stvari se skozi spreminjajo in mogoče gre tudi kakšna informacija mimo.
Bom pa vseeno kontaktirala našo referentko, kaj ona pravi oz. da mi potrdi, da ni potrebno. Bom vsaj mirno spala.
lep dan vam želim,
Darika