dnevnica domača

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
okarina
Nov član
Nov član

dnevnica domača

Odgovor Napisal/-a okarina »

zanima me koliko naj obračunam dnevnico delavcu, ki je imel odhod ob 13 uri /23.9/ in prihod naslednji dan ob 19.30 uri /24.9/.
V tem času je imel plačano večerjo in zajtrk?
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Mnenja se razlikujejo. Jaz delam po nasvetu davčnega svetovalca tako, da za vsakih 24 ur dam celo dnevnico, od preostanka ur pa ustrezno Uredbi. Od zneska dnevnic odštejem plačane zneske za prehrano. Če gre delavec na pot in mu tam poslovni partner plača obrok, ne ugotavljam zneska prehrane, ker je ta tako ponavadi več kot dnevnica.:)

lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Se pravi da na podoben način kot za dnevnice v tujini, ko se upošteva število celih dnevnic za vsakih 24 ur, ostalo pa v skladu z uredbo?
Ampak za domače dnevnice to nikjer ne piše.
:???:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Se pravi da na podoben način kot za dnevnice v tujini, ko se upošteva število celih dnevnic za vsakih 24 ur, ostalo pa v skladu z uredbo?
Ampak za domače dnevnice to nikjer ne piše.
:???:
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Ker nikjer ne piše, pravijo eni, da dobi delavec kljub plačani prehrani celo dnevnico. S tem se ne morem strinjati, saj je dnevnica nadomestilo stroškov prehrane in če te ni, ni davčno priznan strošek.

Pri davčnem svetovalcu sem preverila prakso Dursa. V okviru inšpekcijskega pregleda ugotovijo, kdo je bil na službeni poti v kateri firmi in grejo tja pogledat, če slučajno nimajo oni knjižene reprezentance. Potem so pa veseli, če lahko izločijo kake stroške in upravičijo svoje delo. Ne pade pa jim na pamet, da bi to jasno napisali v uredbo.:mad:

lp
Odgovori