Naročilo koledarjev za 2009

Moderator: Mirko Zbačnik

starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Žal nimam iksa, nisem član. Pokličite jih - če imajo še info ure? ali kako drugače naredite intrigo. Me čudi, da ni še nihče reagiral - (ali je ta št. ravnokar izšla.-popravek - vidim, da je 07)
Je pa definitivno narobe. LP

PS Tinnna, pohvaljena za pozorno prebiranje!
Nazadnje spremenil starči, dne 29 Okt 2008, 15:06, skupaj popravljeno 1 krat.
sezam74
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sezam74 »

Pri nas od daril, ki jih knjižimo na reprezentanco ne odbijamo DDV-ja, posledično nam ni treba plačati DDV-ja ob izročitvi darila (seveda, če je darilo višje od 20 EUR).
TINNNA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TINNNA »

Starči, glavno da smo si zdaj na jasnem. Morda mi, ki smo na nek način začetniki, kako stvar preveč podrobno preberemo in si nakopljemo veliko dvomov.
Jessi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Celje

Re: Naročilo koledarjev za 2009

Odgovor Napisal/-a Jessi »

SINONIM napisal/-a:Kupili smo poslovne koledarje za leto 2009 katere bomo seveda dali našim zvestim kupcem.

Zanima me ali je to reprezentanca konto 417 ali poslovno dariloali reklama, ker je zgoraj tudi vtiskano ime naše firme.
Če je to poslovno darilo (saj je koledar komaj 7 EUR) mi prosim povejte na kateri konto lahko knjižim in ali lahko odbijam celotni DDV.

Za reprezentanco mi je jasno, da DDV ne smem odbijati!!!

Lep pozdrav sotrpini!
Za reprezentanco mi je jasno, da DDV ne smem odbijati!!! Ni res - od reprezentance se ne sme odbijati samo za pogostitev, od daril se lahko!

Torej kako sedaj knjižimo te kolendarje :?

konto 417 ter DDV odbijemo

ali :oops: imam narobe
VAJA dela MOJSTRA
Odgovori