Mi imamo primer, da je delavec pri nas zaposlen 6 let in ima pogodbo za nedoločen čas.
Zadnje leto pa nikakor ni več mogoče delati z njim. Delo mu ne odgovarja, izbiral bi kaj bi delal in kaj ne, nesramno se obnaša do strank in sodelavcev, delodajalca in grozi. Odpovedi noče napisat, ker ve da v tem primeru ne dobi odpravnine.
Kako se znebiti takšnega delavca ?
Lp
Miha
Odpoved pogodbe za nedoločen čas
Moderator: Mirko Zbačnik
Idite na inšpekcijo - pomagajo tudi v primeru, če imate problematičnega delavca. Vedo, da niso delodajalci sami krivi. Zmeraj
Pokličite ga na zagovor zaradi obnašanja - če je do strank nesramen, je to slabo za vaš posel. To je huja kršitev - po moje.
V sklepu mu morate napisati, da mu grozi odpoved iz poslovnih razlogov, če se bo še naprej tako obnašal...
V glavnem - pravico ima do zagovora zakaj se tako obnaša.
Če ne boste postopka pravilno speljali, ne bo vredu. Vem iz lastnih izkušenj. Sem morala delavca nazaj zaposliti...
Na inšpekciji celo dajo vzorce (vsaj moja je bila tako prijazna) kako poteka vse skupaj.... jaz sem namreč napačno speljala, je šel delavec na inšpekcijo, so me poklicali kaj je narobe - sem razložila... in je verjela meni (delavec ima že tam goro mapic in ga poznajo, da je problematičen). Potem mi je razložila kako poteka vse skupaj. V glavnem, morala sem mu dati še dve plači, ker nisem prvič pravilno speljala postopka - poziv na zagovor, zagovor....in ker so roki v kolikšnem času se lahko on odzove na zagovor... je vse potekalo še kaka dva meseca, ker sem ga zaposlila za nazaj...
Se je pa zakon vmes nekaj spremenil in sem kaj že pozabila, tako da čisto natančno pa ne vem več...
Pokličite ga na zagovor zaradi obnašanja - če je do strank nesramen, je to slabo za vaš posel. To je huja kršitev - po moje.
V sklepu mu morate napisati, da mu grozi odpoved iz poslovnih razlogov, če se bo še naprej tako obnašal...
V glavnem - pravico ima do zagovora zakaj se tako obnaša.
Če ne boste postopka pravilno speljali, ne bo vredu. Vem iz lastnih izkušenj. Sem morala delavca nazaj zaposliti...
Na inšpekciji celo dajo vzorce (vsaj moja je bila tako prijazna) kako poteka vse skupaj.... jaz sem namreč napačno speljala, je šel delavec na inšpekcijo, so me poklicali kaj je narobe - sem razložila... in je verjela meni (delavec ima že tam goro mapic in ga poznajo, da je problematičen). Potem mi je razložila kako poteka vse skupaj. V glavnem, morala sem mu dati še dve plači, ker nisem prvič pravilno speljala postopka - poziv na zagovor, zagovor....in ker so roki v kolikšnem času se lahko on odzove na zagovor... je vse potekalo še kaka dva meseca, ker sem ga zaposlila za nazaj...
Se je pa zakon vmes nekaj spremenil in sem kaj že pozabila, tako da čisto natančno pa ne vem več...
Nekaj je že bilo na to temo na forumu povedanega - poiščite po forumu.
Za začetek pa:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2549#III32
Za začetek pa:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2549#III32
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
S takimi delavci je vedno težava, ker delujejo vedno nekje na meji "zakoitega" in mu je včasih zato težko dokazati krivdo, pa čeprav je ta zelo očitna. Ne poznam drugega načina, kot natančno, argumentirano izpeljan disciplinski postopek. Obstaja tudi možnost spremljanja delavca, ko se ga določen čas spremlja in ugotovi doseganje rezultatov. Sevea mora biti o tem obveščen in lahko se zgodi, da je v tem obdobju celo soliden.
Zakon v tem priemru ne ščiti delodajalcev pred takimi delavci, pač pa ščiti šibkejšega. v "normalnih" okoliščinah je to delavec.
Zakon v tem priemru ne ščiti delodajalcev pred takimi delavci, pač pa ščiti šibkejšega. v "normalnih" okoliščinah je to delavec.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko