pogodba o poslovodenju-gos. družbe
Moderator: Mirko Zbačnik
pogodba o poslovodenju-gos. družbe
Pozdravljeni
Prosila bi, da mi nekdp pove in s tem nauči, kako knjižim pogodbo o poslovodenju če je lastnik podjetja in hkrati direktor ter plačuje prispevke od zavarovalne osnove in prejema plačilo za svoje delo na podlagi pogodbe o poslovodenju;
Najlepša hvala za vaš trud.
lp
Prosila bi, da mi nekdp pove in s tem nauči, kako knjižim pogodbo o poslovodenju če je lastnik podjetja in hkrati direktor ter plačuje prispevke od zavarovalne osnove in prejema plačilo za svoje delo na podlagi pogodbe o poslovodenju;
Najlepša hvala za vaš trud.
lp
obračun prispevkov po šifri 040
imam primer, da je lastnik zavoda zavarovan po šifri 040 - sedaj pa v edavkih ne vem kam vnesti obračun prispevkov?
kakor vem, sploh ni možno v edavke vnašati obračuna prispevkov za lastnike zasebnih podjetij oz. zavodov?
kako ostali v praksi to rešujete?
jaz sem našla le obrazec PSV št. 2 - ali obstaja kaj drugega v papirni obliki?
kakor vem, sploh ni možno v edavke vnašati obračuna prispevkov za lastnike zasebnih podjetij oz. zavodov?
kako ostali v praksi to rešujete?
jaz sem našla le obrazec PSV št. 2 - ali obstaja kaj drugega v papirni obliki?
očitno se ne razumemo - sprašujem po obračunu prispevkov za socilano varnost za lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače - tukaj se plačujejo vsi normalni prispevki kakor tudi pri zaposlenih, le neto plače ni izplačane (za opravljeno delo se pa pač izplačuje po poslovodni pogodbi)
sem klicala na durs, pa pravi referentka naj ji pošljem rek - ja kakšen rek neki? kaj naj napišem pod vrsto dohodka, če pa ni dohodka?
včasih je obstajal obrazec PSC št,2 - sedaj pa enostavno ne vem?
sem klicala na durs, pa pravi referentka naj ji pošljem rek - ja kakšen rek neki? kaj naj napišem pod vrsto dohodka, če pa ni dohodka?
včasih je obstajal obrazec PSC št,2 - sedaj pa enostavno ne vem?
Samozaposleni lastnik enoosebne družbe je zaposlen na osnovi 40.
On mora plačati vse prispevke od minimalne pokojninske osnove. Obračun se naredi kot za s.p. in to papirno poslati na DURS le da nalogi ne gredo skupaj za PIZ , ITD
temeveč se plača za vsak prispevek na svoj račun tako kot pri plači v d.o.o.
Če hoče dobiti ven danar mora potem takšen samozaposleni skleniti pogodbo o poslovodenju. To se odda REK 1 .Izjema je da ima takšen poslovodja upoštevano splošno olajšavo in da mu ni treba plačevati 6 % prispevka za PIZ po obvestilu DURSa.
On mora plačati vse prispevke od minimalne pokojninske osnove. Obračun se naredi kot za s.p. in to papirno poslati na DURS le da nalogi ne gredo skupaj za PIZ , ITD
temeveč se plača za vsak prispevek na svoj račun tako kot pri plači v d.o.o.
Če hoče dobiti ven danar mora potem takšen samozaposleni skleniti pogodbo o poslovodenju. To se odda REK 1 .Izjema je da ima takšen poslovodja upoštevano splošno olajšavo in da mu ni treba plačevati 6 % prispevka za PIZ po obvestilu DURSa.