računalnik
Moderator: Mirko Zbačnik
računalnik
kam knjižim nakup računalnika. med OS ali pa kot strošek, vrednost 400,00 eur
Kljub vrednosti, ki omogoča knjiženje med drobni inventar, jaz dajem računalnike med osnovna sredstva zaradi njihove dobe uporabnosti. Ne vem, kako inšpektorji gledajo na to, če damo računalnik takoj med stroške - ima kdo izkušnje?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
febo
-
febo
Edino definitivno je da je računalnik opredmeteno osnovno sredstvo. V skladu z računovodskimi usmeritvami v podjetju, pa ga tako kot druga OS katerih vrednost ne presega 500 eur, lahko knjižimo kot drobni inventar.
Definitivno pa je tudi, da ga v nobenem primeru ni mogoče takoj odpisati, tako kot je napisal bpp.
Lp

Definitivno pa je tudi, da ga v nobenem primeru ni mogoče takoj odpisati, tako kot je napisal bpp.
Lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če hočete napaviti nek kompromis med DI in OS, knjižite na konto 041, pa je voolk sit in koza cela (malce se šalim
).
Jaz osebno dajem računalniško opremo, tako same računalnike kot tudi tiskalnike, ki imajo še manjšo vrednost med OS na konto 040 glede samega pomena, še posebej za mojo dejavnost. Druače bi lahko deloval brez OS, to je pa malce čudno, a ne? Kriterji je seveda tudi doba uporabnosti.
Jaz osebno dajem računalniško opremo, tako same računalnike kot tudi tiskalnike, ki imajo še manjšo vrednost med OS na konto 040 glede samega pomena, še posebej za mojo dejavnost. Druače bi lahko deloval brez OS, to je pa malce čudno, a ne? Kriterji je seveda tudi doba uporabnosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko