INTERVENTNO:sponzorstvo, donacija, pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hanah7
Novinec
Novinec

INTERVENTNO:sponzorstvo, donacija, pomoč

Odgovor Napisal/-a hanah7 »

Pozdravljeni!

Na srečo sem našla ta forum in računam, da mi boste vi pomagali. Sem študentka in vsako leto potujem v okviru raziskovalnih nalog. Trenutno se odpravljam na pot in pomislila sem, da bom prosila za pomoč podjetja v svoje kraju. V dar jim bom iz potovanja poklonila fotografijo v večjem formatu in objavila njihovo ime v predavanjih, ki jih bom imela po koncu poti po Sloveniji. Sedaj sta me poklicala dva podjetja in pravita, da mi ne moreta na osebni ŽR nakazati denarja. Ko sem prebirala tu možnosti, sem bila najbliže temu, da bi pa lahko podjetja kupila moje fotografije in sklenile z menoj pogodbo. Ker sem odvisna od pokojnine, mi je to sponzoriranje zelo pomembno tudi za naprej. Prosim, povejte mi možnost na kakšen način bi mi lahko podjetje pomagalo, da ne bi imelo težav. Vidim, da si bom morala urediti neko društvo, da bom lahko delala. Izdelujem namreč izdelke iz gline in jih preko avtorske agencije prodajam, pa bi verjetno bilo za podjetja ceneje, če bi imela zavod. Kako je s tem? LEPO VAS PROSIM, DA MI POMAGATE, V PETEK NAMREČ ODPOTUJEM, pa bi rada to prej uredila.
hvala za pomoč in veliko poslovnih uspehov vam želim, študentka p.
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

draga pridnica,
najbolj elegantno bo, če boš na Obrtni zbornici Slovenije pridobila potrdilo, da sodijo tvoji glineni artefakti v umetno obrat.....v tem primeru boš registrirala dopolnilni sp (če prav razumem imaš status študenta) in od DURS-a pridobila potrdilo za priznanih 70% normiranih stroškov,
ta pot bo najlažja in najhitrejša.....potem boš pa seveda za sponzorska sredstva lahko prodala svoje skulpture....
več boš izvedela na vsaki vstopni vem točki.....
hanah7
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a hanah7 »

POZDRAVLJENI,

Zahvaljujem se za odgovor, pa vendar bi rabila še nekaj info. Torej; kaj so to normirani stroški. Namreč: glino in vse, kar kupim prodam preko avtorske agencije, kjer ne morem prikazati stroškov. Je tu kaj drugače? Rada bi še to izvedela. Kaj res na noben način sedaj podjetja, ko še onega dopolnilnega sp nimam, ne morejo izplačati nobenega zneska na fizični TR?
res vam hvala, ne znajdem se v svetu računovodstva.

pripravljena sem vam nasvet plačati z mojim delom iz gline, če želite vam rada volje pošljem, da se vam oddolžim.
lep pozdrav, nina
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

v kolikor imaš status študenta, potem lahko registriraš dopolnilni sp,
kar te bo sicer bremenilo za PIZ 27,08€+ za ZZZS 3,08€ mesečno,
vendar ne boš potrebovala računovodstva, ker se lahko odločiš za normirane stroške. Pri Obrtni zbornici Slovenije moraš pridobiti mnenje, da tvoji izdelki ustrezajo izdelkom umetne obrti in na osnovi tega mnenja vpišeš svojo dejavnost. če so te zdaj plačevali po avtorski pogodbi v odvisnem razmerju (ker nisi imela urejenega stusa), si imela priznanih 10% normiranih stroškov in si imela obdavčenih 90% honorarja....ko boš imela registrirano dopolnilno dejavnost umetne obrti, pa boš imela priznanih 70% stroškov in bo obdavčenih le 30% tvojega honorarja.
Odgovori