Izstavljeni račun v tujino

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zk74
Nov član
Nov član

Izstavljeni račun v tujino

Odgovor Napisal/-a zk74 »

Pozdravljeni,

recimo, da registriram s.p., kot nezavezanec za DDV in kupujem izdelke v tujini pri podjetju katerega sem partner in prodaja izdelke partnerjem 40%(marža) ceneje kot so cene v katalogu z DDV-jem. Ali mi more to podjetje izrecno pošiljati račune na moj naslov v Sloveniji oz. ali mi lahko pošilja račune na moj naslov v tujini. Lahko potem ta račun prikažem kot strošek ali ne, če ni pisan izrecno na moj s.p. v Sloveniji, je pa pisan na moje ime ampak na naslov v tujini?

Kako potem jaz izstavljam fakture svojim strankam?

Hvala za odgovor.

Lp Zvone
zk74
Nov član
Nov član

Gre za direktni marketing, avstrijsko podjetje ne izdaja racunov v Slovenijo. Šlo bi edino tako kot sem napisal. Je to možno ali ne?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

"Lahko potem ta račun prikažem kot strošek ali ne, če ni pisan izrecno na moj s.p. v Sloveniji" - nikakor. lp

PS Nimam izkušenj s takimi posli, ampak po logiki brez odprtja firme ali sp v Avstriji ne bi šlo. (Psst :ali pa na črno kot prodaja od vrat do vrat).
zk74
Nov član
Nov član

Hvala za odgovor. Torej obstaja samo možnost prodaje oz. kupovanja kot fizična oseba. Ali obstaja še kakšna druga možnost?

Tu ne gre za prodajo od vrat do vrat ampak jaz nudim možnost, da ljudje sami kupujejo preko spleta. Vprašanje sem postavil, ker se marsikateri podjetnik zanima za nakup in, ker mu sedaj ne morem izdati računa zato sem hotel vprašati kako je s tem. Ker vsi bi radi račun za v stroške. Drugače za fizične osebe ni problem, problem so podjetniki.
Odgovori