Danes smo prejeli od DURSA zahtevek za predložitev izpisa podatkov o odbitem in obračunanem DDV v elektronski obliki. Če prav razumem mora biti to računalniška datoteka, sprogramirana v skaldu s pravilnikom. Kaj pa če je nimaš? Ali lahko podatke pošlješ recimo tudi v excelu - ker iz programa bi lahko potegnili v excel. Ima že kdo izkušnje s tem? Sem kar malo živčna, ker zadeve niso poštimane in me skrbi, da bi plačali kazen. Kaj menite, da bi bil lahko dovolj dober razlog za odlog, saj je 3 delovne dni res zelo malo, če nimaš tega že pripravljeno.
Pregled ddv-ja nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
Pregled ddv-ja nujno
Pozdravljeni.
Danes smo prejeli od DURSA zahtevek za predložitev izpisa podatkov o odbitem in obračunanem DDV v elektronski obliki. Če prav razumem mora biti to računalniška datoteka, sprogramirana v skaldu s pravilnikom. Kaj pa če je nimaš? Ali lahko podatke pošlješ recimo tudi v excelu - ker iz programa bi lahko potegnili v excel. Ima že kdo izkušnje s tem? Sem kar malo živčna, ker zadeve niso poštimane in me skrbi, da bi plačali kazen. Kaj menite, da bi bil lahko dovolj dober razlog za odlog, saj je 3 delovne dni res zelo malo, če nimaš tega že pripravljeno.
Tukaj je pravilnik.
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... vilnik.pdf
Pa še nekaj pojasnil. Lahko je v Excelu, samo opise pol mora imeti.
http://www.durs.gov.si/nc/si/splosno/cn ... 2702/3221/
Lep dan.
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... vilnik.pdf
Pa še nekaj pojasnil. Lahko je v Excelu, samo opise pol mora imeti.
http://www.durs.gov.si/nc/si/splosno/cn ... 2702/3221/
Lep dan.
Pozdravljena.
Mi smo že 2 krat dajali Dursu izpis v elektronski obliki. V excelu ne bo šlo. Še z datotekami so bile težave - sem mogla 2-krat popravljat. Za odlok lahko zaprosite. Mi smo, ker sem bila na dopustu, ampak razlog ne sme bit ta, da nimaste urejenega izpisa. To bi moglo bit urejeno že s 1.1.08!
Lp.
Mi smo že 2 krat dajali Dursu izpis v elektronski obliki. V excelu ne bo šlo. Še z datotekami so bile težave - sem mogla 2-krat popravljat. Za odlok lahko zaprosite. Mi smo, ker sem bila na dopustu, ampak razlog ne sme bit ta, da nimaste urejenega izpisa. To bi moglo bit urejeno že s 1.1.08!
Lp.
To je prepis teksta iz navodil, ki so priloga pravilnika. Sedaj pa ne vem ali to ne velja več ?
V primeru, da davčni zavezanec ne more zagotoviti
izpisa odbitka DDV, kot je prikazan v navedenem tabela-
ričnem prikazu, lahko predloži tudi drugačen izpis odbit-
ka DDV, ki pa mora vsebovati najmanj vsebinsko enake
podatke, kot so navedeni v tabelaričnem prikazu. V tem
primeru je skupaj z izpisom odbitka DDV dolžan predlo-
žiti tudi pripadajoč tabelarični prikaz drugačnega izpisa
odbitka DDV.
Lep dan.
V primeru, da davčni zavezanec ne more zagotoviti
izpisa odbitka DDV, kot je prikazan v navedenem tabela-
ričnem prikazu, lahko predloži tudi drugačen izpis odbit-
ka DDV, ki pa mora vsebovati najmanj vsebinsko enake
podatke, kot so navedeni v tabelaričnem prikazu. V tem
primeru je skupaj z izpisom odbitka DDV dolžan predlo-
žiti tudi pripadajoč tabelarični prikaz drugačnega izpisa
odbitka DDV.
Lep dan.
Hvala za vaše odgovore. Bom prosila za odlog in napisala, da je oseba, ki izpisuje te podatke, odsotna.
Imam pa še eno težavo. Mesec zaključujemo že 25. in potem ne morem več fakturirati. Zato mi tudi v knjigo izdanih računov poknjiži samo račune izdane do 25. v mesecu. Jaz potem ročno prištejem znesek izdanih računov pri obračunu, zato da plačamo pravilni znesek DDVja. Ko bodo prejeli podatke in jih primerjali z obračunom, se seveda stanje ne bo ujemalo. A bi bilo smiselno, da že ko jim pošljem tabelo, da jim to tudi obrazložim ali naj počakam, da sami vprašajo
Imam pa še eno težavo. Mesec zaključujemo že 25. in potem ne morem več fakturirati. Zato mi tudi v knjigo izdanih računov poknjiži samo račune izdane do 25. v mesecu. Jaz potem ročno prištejem znesek izdanih računov pri obračunu, zato da plačamo pravilni znesek DDVja. Ko bodo prejeli podatke in jih primerjali z obračunom, se seveda stanje ne bo ujemalo. A bi bilo smiselno, da že ko jim pošljem tabelo, da jim to tudi obrazložim ali naj počakam, da sami vprašajo
Ponovno pozdravljeni. Sem sredi priprav na pregled DDVja in bi ponovno prosila za vaš nasvet. Torej, ali naj DURS že vnaprej opozorim, da se podatki, ki jih bomo posredovali v elektronski obliki ne ujemajo z mesečnimi obračuni ali naj čakam, da bodo sami opazili in vprašali. Ima morda še kdo podoben primer kot mi - da bi moral mesec zaključevati prej? Vem, da je to proti slovenskim pravilom, ampak kako naj se ena oseba bori proti gigantskemu sistemu? Morda kakšna druga rešitev, kot da se podatki ročno prištevajo?
Ali naj jih kontaktiram in razložim situacijo?
Ali naj jih kontaktiram in razložim situacijo?