Plačilo dodatkov v zdravstveni negi

Odgovori
kledo
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a kledo »

Sem zaposeln v zdravstveni negi a ker sem se zaposlil po plačni reformi ja javni upravi nisem podpisoval nobenega aneksa. Na raznih straneh in forumih sem zasledil več informacij o spremembi plačila dodatkov v ZN a nikjer konkretno do kakšnih sprememb je prišlo, zato vas prosim za pomoč v konkretnih odstotkih koliko znaša:
- plačilo nadur (+50%)
- plačilo nočnega dela (+50%)
- plačilo nedelj (+100%)
- plačilo praznikov (+130%)
V oklepajih so navedeni odstotki, ki so veljali do plačne reforme po kolektivni pogodbi

Hvala!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

nadure 30%
nočno delo 30%
nedelja 75%
praznik 90%
izmensko delo 7%

kot lahko vidite, so se odstotki dodatkov znižali, vendar pa je osnova za obračun precej višja kot prej (prej je bila osnova samo osnovna plača brez dodatkov, sedaj pa so v osnovni plači zajeti vsi dodatki). Ljudje, ki jih poznam, pravijo, da imajo sedaj dežurne bolje plačane kot prej.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
kledo
Novinec
Novinec

Naty73: najlepša hvala... končno enkrat konkreten odgovor!!
damy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a damy »

Pozabili ste omeniti še dodatek za neenakomerno razporejen delovni čas, ki ga prej ni bilo in sedaj znaša 10%.
damy
kledo
Novinec
Novinec

a mi loh prosim kdo še razloži dodatka za izmensko delo ter za neenakomerno razporejen delovni čas. kdo je do njiju opravičen in kdaj...

hvala!
damy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a damy »

V 40. členu KP za JS je določen dodatek za izmensko delo, ki znaša 7% od urne postavke osnovne plače. Pripada javnemu uslužbencu, če dela v popoldanski in nočni izmeni oziroma če redno dela v popoldanskem času.
V 42. členu pa je obrazložen dodatek za delo v neenakomerno razporejenem delovnem času (DNRDČ) 10% urne postavke osnovne plače. Kot neenakomerno razp. del. čas ima javni uslužbenec, če je njegov polni delovni čas razporejen:
a) na manj kot 4 dni v tednu (npr. 3 dni po 12 ur); DNRDČ pripada le nad 8 ur (dela od 07.-19.00 in mu od 15.00-19.00 ure pripada DNRDČ).

b) dela več kot 5 zaporednih delovnih dni v tednu; DNRDČ pripada le za delo šestega in sedmega delovnega dne (dela 6 dni po 6 ur na dan, zato mu pripada le za 6 ur šestega zaporednega delovnega dne).

Se pa dodatka iz 40.0in 42. člena med seboj izključujeta.
damy
Odgovori