pridobitev rabljenega vozila iz italije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

pridobitev rabljenega vozila iz italije

Odgovor Napisal/-a Bee »

Iz italije - pravna oseba smo (d.o.o) pridobili rabljeno osebno vozilo. Plačali smo dmv, zdaj pa me zanima, če moramo pri obračunu ddvja obračunati ddv (po samoobdavčitvi), ki si ga nimamo pravice odbijati. Torej plačamo še 20% ddvja. Je to prav?
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Če Vaš dobavitelj ni obračunal davek od razlike v ceni, morate sami opraviti samoobdavčitev. Seveda, če gre za osebno vozilo, ne morete uveljavljati vstopni davek. To velja pod pogojem da ste vozilo nabavili kot osnovno sredstvo. In še opozorilo, morate oddati tudi obrazec DDV-RPS (prijava pridobitve rabljenega prevoznega sredstva iz druge države članice, ki jo opravi oseba, identificirana za namene DDV v Sloveniji).

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

hvala, febo.
d.o.o.
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a d.o.o. »

Zavezanec za DDV je nabavil vozilo za nadaljno prodajo v Italiji. Italijan mu je izstavil račun z VAT 20 %, kljub temu , da mu je slovenski zavezanec dal ID za DDV. Kako naj sedaj to knjižim?
Ali je potrebno narediti samoobdavčitev, in kaj je potrebno vzeti za osnovo , celotno vrednost ali samo vrednost brez VAT.

Ko bo vozilo prodal v Sloveniji, bo moral obračunati davek na celotno prodajno vrednost?

Hvala
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

S Italijani so vedno problemi. Dobavitelj vam mora izstaviti račun brez IVE. To zahtevajte od njega in bodite vztrajni. V nasprotnem primeru je znesek IVE za Vas davčno nepriznan strošek. Opraviti morate tudi samoobdavčitev. Pri prodaji, osnova za obračun DDV je celotna vrednost vozila.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Jaz sem imela tudi hude probleme z Italijani...
Ne vem, če je z drugimi tudi tako, resno upam, da ne...
d.o.o.
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a d.o.o. »

Hvala, Febo za odgovor.

lp
Odgovori