Darilo-knjiženje-NUJNO!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Darcy
Začetnik
Začetnik

Darilo-knjiženje-NUJNO!

Odgovor Napisal/-a Darcy »

Pozdravljeni!

Spodnje vprašanje sem zastavila že na forumu plač, dohodnine ... pa mi očitno nihče ne zna pomagati. :( Morda bolj "paše" v tega, zato naj vprašanje ponovim:

Podjetje organizira izlet na katerega so, poleg zaposlenih, vabljeni tudi zunanji sodelavci. Vsem udeležencem podjetje delno pokrije stroške izleta. Zaposlenim se znesek obračuna kot boniteta, od katere se plača dohodnina, zunanjim sodelavcem pa kot prejeto darilo, od katerega je bila dohodnina prav tako plačana.
Zdaj pa me zanima, kako in na katere konte glavne knjige se to darilo zunanjim sodelavcem poknjiži??

Že v naprej hvala za pomoč in lep pozdrav vsem!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Sej ste knjižili prejete račune za ta izlet (od prevoznika, hotelov, restavracij itd.), tako da ''stroške darila imate poknjižene, sedaj poknjižite samo še davek.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Darcy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Darcy »

Najprej hvala za odgovor.

Račun smo poknjižili kot strošek, podjetje ga je tudi poravnalo. Vendar sem verjetno premalo poudarila, da del stroškov izleta plačajo udeleženci sami (prav tako dohodnino, ki jo je seveda odvedlo podjetje) in ta del me bega kako ga prikazat oz. sknjižit. Ali delno storniramo stroške in vzpostavimo terjatev do delavca?

Lep pozdrav, D.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če delavcu izstavite račun za ta del, ki ga krijejo, zakaj ne bi poknjižili kot prihodke? Efekt je isti....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori