Ddv oproščen po 26. členu zddv-1- ali se upisuje v knjigo
Moderator: Mirko Zbačnik
Ddv oproščen po 26. členu zddv-1- ali se upisuje v knjigo
Družba A zaračuna izdelavo projektne dokumentacije strojnih inštalacij in strojne opreme za objekt ki stoji v Srbiji.
Po 26. členu ZDDV-1 , DDV ne obračuna.
Po našem mnenju je ta storitev oproščena (ni neobdavčljiva ali morda je neobdavčljiva dejavnost?)
Ali se sploh kam upisuje v knjigo.
Moti nas predvsem, da je oproščen promet brez pravice vstopnega davka ali pa neobdavčen promet s pravico vstopnega davka.
Mi imamo vsekakor pravico odbiti vstopni davek.
Kaj menite ostali?
HVALA vam za razmišljanje
Po 26. členu ZDDV-1 , DDV ne obračuna.
Po našem mnenju je ta storitev oproščena (ni neobdavčljiva ali morda je neobdavčljiva dejavnost?)
Ali se sploh kam upisuje v knjigo.
Moti nas predvsem, da je oproščen promet brez pravice vstopnega davka ali pa neobdavčen promet s pravico vstopnega davka.
Mi imamo vsekakor pravico odbiti vstopni davek.
Kaj menite ostali?
HVALA vam za razmišljanje
Re: Ddv oproščen po 26. členu zddv-1- ali se upisuje v knjigo
ČE bi podjetje opravljalo samo to oproščeno dejavnost, ali bi se moral pri doseženem prometu 25.000 € tudi registrirati za namene DDV?
lep pozdrav
-
febo
Storitev projektiranja spada v storitve neposredno povezane z nepremičnino. Za kraj opravljene storitve se šteje kraj kjer se nepremičnina nahaja. To pomeni, da ta storitev nima nobene zveze z izvozom, ampak obveznost obračuna davka nastane v državi v kateri se nepremičnina nahaja, v konkretnem primeru v Srbiji.bpp napisal/-a:projektanstka storitev je obdavčljiva, vendar neobdavčena, ko jo opravimo za tretjo ržavo (izvoz). Dejansko jo v davčnih evidencah za DDV evidentiramo pri izdanih računih, pri obračunu je pa nikamor ne vpisujemo.
V Sloveniji je to neobdavčen promet, se ne vpisuje v nobene evidence oz. obrazec DDV-O.
LP
Sem enakega mnenja kot "febo".
Tudi mi imamo take storitve. Ker imamo narejeno knjigo PR in IR te storitve vpišemo v stolpec 19 v knjigo IR.
Poglejte si razlago v IKS 10-11/07 na strani 335.
Tudi mi imamo take storitve. Ker imamo narejeno knjigo PR in IR te storitve vpišemo v stolpec 19 v knjigo IR.
Poglejte si razlago v IKS 10-11/07 na strani 335.
Bee ali mi lahko povesta kaj pomeni to , da knjige tako niso več obvezne
se opravičujem , vidim da je prispevek že od lanskega leta