Zdravo,
zanima me, mogoče kdo ve kako se bere naslednji sestavek v Najemni pogodbi. Dobila sem namreč Najemno pogodbo za del zemljišča in me zanima kaj pomeni: za letno najemnino v višini 400,00 mi je jasno, za varščino, ki pa ne vem kako naj razumem ta člen.
Citiram:
"Najemojemalec se zavezuje, da poravna najemodajalcu letno najemnino ob podpisu te pogodbe za eno leto vnaprej v višini 400,00 EUR. Prvi obrok letne najemnine zapade v plačilo ob podpisu te pogodbe oziroma najkasneje do dne 10.12.2008. Vsak naslednji letni obrok najemnine se z aneksom k tej pogodbi določi v EUR za eno leto vnaprej.
3. člen - Ostale finančne obveznosti najemnika
Najemojemalec izroči ob podpisu te pogodbe najemodajalcu varščino v višini ½ letne najemnine, ki se aktivira in je najemodajalcu ni potrebno vrniti najemojemalcu v primeru kršitev določb te pogodbe s strani najemojemalca, nastanka kakršnekoli škode na predmetih v lasti ali posesti najemodajalca ob začetku teka najema, v primeru začetka kakršnihkoli postopkov zoper najemojemalca.
Najemojemalec je poleg plačila dogovorjene najemnine najemodajalcu dolžan, v skladu z zakonom, odvajati tudi akontacijo dohodnine, katere zavezanec je najemodajalec. Vse davke in prispevke, ki bodo izvirali iz predmetne pogodbe se zavezuje nositi najemojemalec."
Hvala za kakršno koli informacijo,
Lep sobotni dan,
Lejla
Najemna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Zdravo, najprej hvala slovan za hiter odgovor.
Torej, jaz mu plačam ob podpisu pogodbe varščino, ki mi jo mora vrniti v primeru, da je po preteku 1 leta vse ok na omenjeni parceli + najemnino v višini 400 €, skupaj torej 600 €, od tega mi on nasl leto vrne 200?
Razmišljam prav?
Bee, gre za en del zemljišča, ki je nezazidljiv, "neuporaben", poraščen z grmičevjem in teren.
LP, Lejla
Torej, jaz mu plačam ob podpisu pogodbe varščino, ki mi jo mora vrniti v primeru, da je po preteku 1 leta vse ok na omenjeni parceli + najemnino v višini 400 €, skupaj torej 600 €, od tega mi on nasl leto vrne 200?
Razmišljam prav?
Bee, gre za en del zemljišča, ki je nezazidljiv, "neuporaben", poraščen z grmičevjem in teren.
LP, Lejla