Katere knjige voditi?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kdejan
Novinec
Novinec
Kontakt:

Katere knjige voditi?

Odgovor Napisal/-a kdejan »

Pozdravljeni!

A mi lahko kdo prosim pove, katere knjige mora voditi s.p. - nedavcni zavezanec!!!

Zanima pa me se, ce vzame nekdo "studentski" s.p., ali mu tece delovna doba ali ne??

hvala in l.p.
kdejan
Novinec
Novinec
Kontakt:

Aja, pa se, kaj predlagate ... naj zacnem takoj voditi dvostavno knjig. ali do konca leta se enostavno??

l.p.
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Knjiga prihodkov in odhodkov, evidenca pretokov med dejavnostjo in gospodinjstvom, knjiga ostalih terjatev in obveznosti, kniga osnovnih sredstev če jih imate.... to je vse iz glave.

Enostavno knjigovodstvo ostaja tudi po 1.1.2005 pod enakimi pogoji kot za 2004.
Študentski s.p. - predvidevam da gre za popoldansko dejavnost -zavarovani ste iz druge osnove, t.j. študentskega statusa. Delovna doba pa vam ne teče.

Lp
Nataša
kdejan
Novinec
Novinec
Kontakt:

Najlepsa hvala za pojasnilo!
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Slišala sem, da se pogoji, da lahko v 2005 vodiš še enostavno knjigovodstvo, spreminjajo.Kdo ve, kje so navedeni ti pogoji?
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

V reviji Obrtnik jih vedno pravočasno objavijo, verjetno so tudi na njihovi spletni strani. Sicer pa decembra vprašate svojo referentko na DURS.:)
Martika
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Martika »

Pogoji za enostanovno vodenje knjig v letu 2005 se ne spreminjajo (upoštevaš tiste 3 pogoje - ki so merilo za enostavno oz.dvostavno knjigovodstvo), spreminja pa se ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov(podrobno pa si lahko te spremembe preberete v IKS-u št. 8/04 od strani 53 dalje (Obdavčitev dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti tizičnih oseb-zasebnikov) po novem zakonu o dohodnini).

Lep pozdrav.
Odgovori