Zima, zima, bela ...
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če hočete sneg, ki ima večjo trjnost, vam Blok ne priporočam. Namreč vreme je tu muhasto in se giblje med dvema skrajnostima, predvsem pozimi. Enkrat smo prav sibirski, naslednji trenutek pa že razgraja jugo s pridihom mediterana.
Tudi primorska ima svoje čare, verjemite!
Tudi primorska ima svoje čare, verjemite!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Tudi na Blokah ni kaj veliko veselja, le nekaj centimetrov
, v Cerkniški dolini pa nič.
Priznam pa, da mi je prijetneje sprehajati se na Blokah ob temeraturah okrog - 30, kot kje na Primorskem, ko piha burja in je okrog 0. Prav romanitčno, škripanje snega pod nogami, rahle meglice, iskrenje kristalov.....
Priznam pa, da mi je prijetneje sprehajati se na Blokah ob temeraturah okrog - 30, kot kje na Primorskem, ko piha burja in je okrog 0. Prav romanitčno, škripanje snega pod nogami, rahle meglice, iskrenje kristalov.....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ljudje smo pač različni. Jaz sem vsak dan na Blokiah, kjer polsujem in priznam, da si že kar dolgo nisem privoščil dolgega sprehoda v neokrnjeni naravi, kjer čutiš prisen stik z naravo. Prav zanivo bi bilo opazovanje sledi živali, velikih in malih, kosmatih in malo manj kosmatih.....
Danes je čudovit dan, ravno pravi za tak potep, sončen, snežen, ne prehladen. Moram nehat......
in na delo!
Res me mika.
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Končno zopet malce pridiha prave bloške zime
. Ob 10 uri, ko em prispel na Bloke, se mi je termometer v avtu ustvil pri - 14, zjutra je baje bilo - 18. Zopet me vleče ven.... , a moram delaaat

Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 27 Nov 2008, 15:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Mirko
Mirko