Zima, zima, bela ...

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če hočete sneg, ki ima večjo trjnost, vam Blok ne priporočam. Namreč vreme je tu muhasto in se giblje med dvema skrajnostima, predvsem pozimi. Enkrat smo prav sibirski, naslednji trenutek pa že razgraja jugo s pridihom mediterana.

Tudi primorska ima svoje čare, verjemite!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Imate sneg? Pri nas se že prijemlje :D
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ma v LJ se je pa sneg spremenil v neko čudno mešanico snega in dežja....spet bomo drsali po cestah :)
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Zima, zima bela
vrh gore sedela,
pa tako je pela,
da bo Mirka vzela,
ker on nič ne dela,
ker on nič se ne uči -
čakaj, čakaj Mirko ti!

Slika
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Kaj naj rečem: vauuuuu!!!!

Lepa slikca.

Kaj vas je zmetlo??

Pri nas (Obala) je deževala cel dan, snega nič... Je pa mraz, da se ven ne upamo... Pa verjetno se nam smejete, vi Notranjci, ker za vas je tu poletje... Je pa samo par stopinj na ničlo.

Pa lep, topel večer, želim.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Tudi na Blokah ni kaj veliko veselja, le nekaj centimetrov :wink: , v Cerkniški dolini pa nič.

Priznam pa, da mi je prijetneje sprehajati se na Blokah ob temeraturah okrog - 30, kot kje na Primorskem, ko piha burja in je okrog 0. Prav romanitčno, škripanje snega pod nogami, rahle meglice, iskrenje kristalov..... :ssirok:
Mirko Slika
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Verjamem, meni je tudi všeč v vaših krajih... Pa ne samo pozimi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Znimivo, ko si naša družinica zaželi malce miru, pa skočimo do obale. :spomezik:
Mirko Slika
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Miru? Na Obali?
Razen v šavrinskih hribih, si drugje ne znam predstavljati miru na Obali. Vsaj v takem klasičnem smislu ne.

Mi za mir hodimo v vaše kraje - imamo prijatelja tam z idilično staro majhno hiškico in velikim vrtom in... Kot v pravljici.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ljudje smo pač različni. Jaz sem vsak dan na Blokiah, kjer polsujem in priznam, da si že kar dolgo nisem privoščil dolgega sprehoda v neokrnjeni naravi, kjer čutiš prisen stik z naravo. Prav zanivo bi bilo opazovanje sledi živali, velikih in malih, kosmatih in malo manj kosmatih..... 8) Danes je čudovit dan, ravno pravi za tak potep, sončen, snežen, ne prehladen. Moram nehat...... :spomezik: in na delo! :sjezen: Res me mika.
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Končno zopet malce pridiha prave bloške zime :spomezik: . Ob 10 uri, ko em prispel na Bloke, se mi je termometer v avtu ustvil pri - 14, zjutra je baje bilo - 18. Zopet me vleče ven.... , a moram delaaat :sjezen: :!:
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 27 Nov 2008, 15:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Pri -14 vas vleče ven ?? :shock: ...Brrr.... Jaz pa bi najraje prespala zimo...do poletja... :spomezik:
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori