Po novem letu elektronska oddaja Obračuna prispevkov

Moderator: Mirko Zbačnik

majčica
Nov član
Nov član

Po novem letu elektronska oddaja Obračuna prispevkov

Odgovor Napisal/-a majčica »

Zanima me, če je že z januarjem potrebno elektronsko oddati in ali je dovolj to, da imam klik na osebnem računu za prijavo. Ali lahko oddam tudi za kolegico, ki si tudi sama vodi enostavno knjigovodstvo in nima računalnika- kako? Hvala za odg.:roll:
stunt48a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a stunt48a »

Elektronska oddaja se bo vršila za mesec Januar 2009 , datum oddaje za ZO Januar 2009 je 16.02.2009.
Vsak, ki ima veljaven certifikat in pooblastilo za oddajo obrazcev preko E-davkov lahko vloži obrazec za ZO zasebnika!

LP
juta
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Po novem letu elektronska oddaja obračuna prispevkov

Odgovor Napisal/-a juta »

Po 01.01.2009 se bodo morali vsi obrazci predlagati izključno v elektronski obliki preko sistema eDavki.

Potrebno je pridobiti kvalificirano digitalno potrdilo, ki ga je pred prvo oddajo obrazca potrebno registrirati v sistem eDavki. Na naslovu edavki.durs.si imaš navedene vse overitelje , ki izdajajo kvalificirana digitalna potrdila.

Jaz sem si vse uredila na davčni pri referentki, ki se ukvarja s potrdili. Tam boš dobila vse informacije. Za prijateljico boš lahko oddajala obrazce, vendar te bo marala pooblastiti za oddajo(obstaja obrazec za pooblaščanje).

Vsi obrazci so na omenjeni spletni strani.

Pokliči na davčno upravo, tam ti bodo dali vse informacije.
juta
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Po novem letu elektronska oddaja obračuna prispevkov

Odgovor Napisal/-a juta »

Pa še opozorilo.

Vse potrebno si uredi čimprej, ker lahko do izdaje certifikata preteče mesec dni.

Pozdrav!
majčica
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a majčica »

Hvala za odgovore. sem se že prijavila v e-davke, sem imela od klika digitalno potrdilo. kolegica bo pa podpisala, da me pooblašča.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

A to se lahko odda, tudi če ima s.p.samo kot fizična oseba certifikat, ne posebej za dejavnost?
hoper1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a hoper1 »

Certifikat na fizično osebo NE velja tudi za dejavnost.

Pa še eno vprašanje : ali potrebujemo še kakšno dodatno pooblastilo,
za obračun prispevkov za s.p. ali je dovolj že to, ki smo ga imeli za zaposlene pri s.p.

:? lep večer
margi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a margi »

Torej, če imaš digitalno potrdilo npr. kot Janez Novak, moraš oddati pooblastilo na DURS, da Janez Novak pooblašča Janeza Novaka s.p., potem lahko oddaš prispevke?
Hvala.
margi
Nov član
Nov član

prispevki elektronsko - pooblastilo

Za oddajo prispevkov elektronsko, imaš digitalno potrdilo npr. kot Janez Novak, moraš oddati pooblastilo na DURS, da Janez Novak pooblašča Janeza Novaka s.p., potem lahko oddaš prispevke? Meni ni ravno logično?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Za oddajo obrazca za prispevke /s.p./ potrebujete novo pooblastilo, ker so to novi obrazci in jih prej ni bilo v pooblastilih. Tako sem dobila odgovor na e-davkih, čeprav čakam še odgovor in gl.Davčnega urada, ker mi ni čisto jasno - mogoče vi veste?? kako točno se obrazec imenuje?PNiPD/ta je bil že prej v pooblastilih in ne vem če je pravi ali OPSVZ, ki je naveden pod novosti ne e-davkih?
:idea: Hvala vam za e-pametne odgovore.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Prosim za kakšen e-odgovor...... :szardi:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
margi
Nov član
Nov član

Mislim, da opsvz
Odgovori