Žetoni in ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Žetoni in ddv
Zanima me, če odbijate vstopni ddv pri nakupu žetonov za mestni avtobusni promet?

Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Za sprotno opravljanje dejavnosti, na izdanih fakturah se obračunava 0,80 plus ddv.
Zanima me samo kako je pri nakupu le-teh?
Nobene posebne službene poti ni, ampak za vsako opravljeno storitev, kjer je potreben prevoz se po zakonu tarife za tolmače prizna strošek žetona v obe smeri.Torej gre skoraj za vsakdanje prevoze.
Zanima me samo kako je pri nakupu le-teh?
Nobene posebne službene poti ni, ampak za vsako opravljeno storitev, kjer je potreben prevoz se po zakonu tarife za tolmače prizna strošek žetona v obe smeri.Torej gre skoraj za vsakdanje prevoze.
Lepo vas pozdravljam.
"Nobene posebne službene poti ni, ampak za vsako opravljeno storitev, kjer je potreben prevoz se po zakonu tarife za tolmače prizna strošek žetona v obe smeri.Torej gre skoraj za vsakdanje prevoze."
Ne vem, če prav razumem : tolmaču za vsako storitev, ki vam jo opravi, izročite dva žetona?
Če se po zakonu tarife za tolmače prizna strošek žetona v obe smeri, kaj mu ne morete plačati (v denarju) te vrednosti? lp
Ne vem, če prav razumem : tolmaču za vsako storitev, ki vam jo opravi, izročite dva žetona?
Če se po zakonu tarife za tolmače prizna strošek žetona v obe smeri, kaj mu ne morete plačati (v denarju) te vrednosti? lp
Ne, nihče mu nič ne da. On to obračuna v svojih izdanih računih.
Samo to ni toliko pomembno v mojem vprašanju.
Zanima me samo, če se sme odbiti vstopni ddv od nakupa žetonov v bistvu ne glede na dejavnost.Nekateri se ne vozijo do svojih strank ipd. z avtom, torej ni nobene kilometrine,ni nobenega avta med OS, so samo prejeti računi od kupljenih žetonov??
Samo to ni toliko pomembno v mojem vprašanju.
Zanima me samo, če se sme odbiti vstopni ddv od nakupa žetonov v bistvu ne glede na dejavnost.Nekateri se ne vozijo do svojih strank ipd. z avtom, torej ni nobene kilometrine,ni nobenega avta med OS, so samo prejeti računi od kupljenih žetonov??
Lepo vas pozdravljam.