plača delavca ni v strošku?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

plača delavca ni v strošku?

Odgovor Napisal/-a lauren »

Pozdravjeni!
Naše podjetje po pogodbi plačuje obroke za nepremičnino, ki preide na naše ime šele, ko bo v celoti odplačana. To nepremičnino sedaj obnavljamo oz. v njo investiramo. Ves material in vse ostalo gre na konto 00307-vlaganja v tuja OS. Zdaj pa smo zaposlili delavca, zidarja, ki bo delal na tej nepremičnini. Ali njegova plača gre v strošek podjetja glede na to, da nič, kar se tiče te nepremičnine, ni strošek podjetja? Lahko prosim za razlago ker ne vem, kako naj v primeru knjižim njegovo plačo, prispevke in vse ostalo?
Hvala!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če je delavec pri vas zapolsen, je tudi strošek vašega podjetja in to obdobja obračuna plače.

V imate v mislih, da bi strošek, ki nastane z delom vlaganj v tuja osnovna sredstva, dejansko prenesli na ta objekt. Moje mišljenje je, da bi to naprailo enako, kot z osnovnimi sredstvi, ki jih gradite v lastni režji.

Stroške, ki se nanašajo na ta objekt bi iz razreda 4 prenesli na 701 kot strošek, nato pa priznali prihodek na kontu790 in hkrati povečali konto 003.

Kaj pa milsite ostali?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

aha...
me res zanima, kako še mislijo ostali, jaz ne delam tako.
namreč vse, kar se vlaga v to tujo nepremičnino ne gre v strošek. vse gre direkt na 003 in ko bo nepremičnine enkrat dejansko naša, se bo vse dalo na amortizacijo (ideja oz. odgovor na moje vprašanje na tem portalu). in zato sem sklepala, da tudi delo delavca ne more biti strošek...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Saj ejansko je rezultat enak, le da sem jaz tudi to vlaganje v OS obravnaval na način, kot da bi OS gradili v lastni režiji. Tudi jaz bi rad ostala mnenja. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

še kdo, preden naredim bedarijo :sjezik: ?
Odgovori