Kako naj zdaj to napako popravim? Sploh ne vem, kje naj začnem? HELP
Kako popraviš napačno knjižbo iz preteklega leta?
Moderator: Mirko Zbačnik
Kako popraviš napačno knjižbo iz preteklega leta?
Jao meni, kaj se mi je zgodilo. Ko sem knjižila obresti v letu 2007 sem namesto 2,40 EUR sknjižila 575,34 EUR. Nek čuden obračun je bil, vrednost je napisana še v SIT, šele potem v EUR, nisem preverjala in avtomatsko poknjižila 575,34 EUR.Seveda je ta podatek v bilanci med stroški, v bilanci stanja je med obveznostmi.....cela štala.
lara
-
r.računovodstvo
- Začetnik

-
r.računovodstvo
- Začetnik

To sicer vem, saj naše terjatve ne bodo davčno priznane, vendar ali to popravim preko kaptala ali v tekočem letu preko izida. Kaj pa dani kredit fizični osebi, ki nam ga ne bo nikoli vrnila in ne bomo šli v izvršbo, to je tudi davčno nepriznano, ali je treba biti še na kaj drugega pozoren, saj smo dejansko dali denar fizični osebi - je potrebna kakšna obdavčitev na podlagi dohodnine? Hvala!
Kako prek kapitala? Mi lahko malo bolj natančno opišete, ali pa namignete, v katerem Iksu bi to pisalo?
Hvala za odgovor.
Glede odpisa terjatev - za manjše zneske, pa mi predlagamo nadzornemu odboru da sprejme sklep o odpisu terjatev. Ampak to so res mali zneski....20,30 eur. Večji gredo pa v tožbo.
Hvala za odgovor.
Glede odpisa terjatev - za manjše zneske, pa mi predlagamo nadzornemu odboru da sprejme sklep o odpisu terjatev. Ampak to so res mali zneski....20,30 eur. Večji gredo pa v tožbo.
lara
-
r.računovodstvo
- Začetnik

Se oproščam, mal sem zmedana, odpis terjatev ni prek kapitala, samo popravek napak za nazaj. Kako pa je z odpisom terjatev - uporaba kontov, pri nas je problem, da se to ni nikoli delalo, sedaj pa imamo terjatve in obveznosti ful stare in ni jih prav malo, pa ne vem kako naj se se lotila, da bo 100 % pravilno.
lp
lp