ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Na DURS vložite obrazec P2 - vloga za izdajo identif. številke, približno dva do tri tedne traja, da dobite odločbo, v kateri pišete od katerega datuma dalje ste zavezanec za DDV.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
ddv drugič
spoštovani,
glede predložitve obrazca p2 za identifikacijo za ddv
me zanima
v rubriki drugi podatki
kaj označiš če ite vodi v identifikacijo le pričakovan promet več kot 25.000 eur
in kaj pomeni 21. rubrika - skupni znesek pridobitev v tek. kol. letu preseže
10000 eur
lep pozdrav
glede predložitve obrazca p2 za identifikacijo za ddv
me zanima
v rubriki drugi podatki
kaj označiš če ite vodi v identifikacijo le pričakovan promet več kot 25.000 eur
in kaj pomeni 21. rubrika - skupni znesek pridobitev v tek. kol. letu preseže
10000 eur
lep pozdrav
Spoštovani,
v zvezi z DDV-jem me zanima sledeče:
društvo je najelo avtobus pri privatnem registriranem prevozniku. Zaračunal nam je kilometrino z DDV in CESTNINO z DDV-jem.
Ker mi ni znano, ali je upravičen zaračunati za cestnino DDV - zdi se mi nelogično, prosim za pomoč, oziroma obrazložitev.
Hvala in lep dan!
v zvezi z DDV-jem me zanima sledeče:
društvo je najelo avtobus pri privatnem registriranem prevozniku. Zaračunal nam je kilometrino z DDV in CESTNINO z DDV-jem.
Ker mi ni znano, ali je upravičen zaračunati za cestnino DDV - zdi se mi nelogično, prosim za pomoč, oziroma obrazložitev.
Hvala in lep dan!