Bruto plača za 3.tarifni razred

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
val
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Bruto plača za 3.tarifni razred

Odgovor Napisal/-a val »

Pozdravljeni!

Zanima me kolikšna mora biti najnižja plača (neto) za 3.tarifni razred, za delo v tekstilstvu, šiviljstvu? Jaz sem imela v julijski obračunano čisto neto plačo 78000... za avgust pa 83000... Prosim za podatke, hvala[V]

val
val
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a val »

Pozabila sem napisat za tisto neto plačo je vračunan dodatek za minulo delo za mesec julij in tudi avgust
LP

val
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poglejte na ta link, kjer so podlage za izračun avgustovskih plač, navedene so spodnje meje tarifnih razredov po kolektivnih pogodbah panog: http://www.gzs.si/DRNivo3.asp?ID=16182&IDpm=8034 .

Za III. tarufniu razred je izhodišče 88.416. Seveda je plača lahko tudi nižja, glede na doseganje norme, uspešnosti oddelka. To velja namreč za 100% deseganje normativov. Žalostno dejstvo je, da minimalna plača (sedaj 117.500 bruto) je v vaši panogi že naskočila V. tarifni razred. Kar pomeni, da mora firma delavcem nižijh tarifnih razredov dodajat do minimalne plače. Glede zakonskih okvirov vaša plača ni v neskladju. V obeh mesecih ste malenkost nad tem pragom.

Prosil bi, ker se pri plačah pogovarjamo le o bruto, da mi navedete vašo bruto plačo (z dodatkom na stalnost, izmenskim delom....), ki mora presegat 117.000.

Mirko
Odgovori