Pozdravljeni! Potrebujem pomoč.
Imam s.p. in nisem davčni zavezanec.
Imam nek projekt, ki mi ga sponzorira podjetje iz Srbije.
Izstavil sem jim račun, ki ga bodo plačali še ta mesec (višina 3.000 eur). Potrebujem informacijo o tem, ali moram komu javit moje poslovanje s tujino. Nekaj sem zasledil med prijatelji, da moraš oddat "poročilo" kadar dobiš nakazilo iz tujine. Prosil bi, da mi da kdo informacijo na kaj moram bit pozoren, ko izstavim račun tuji firmi oz. prejmem njeno nakazilo, še predvsem če ta ni v EU (Srbija). Poslovni račun imam odprt pri NLB d.d. in sam vodim enostavno knjigovodstvo.
Najlepša hvala za odgovore in vsem lep vesel december!
Izstavitev računa podjetju v tujini - sporočanje
Moderator: Mirko Zbačnik
Ko dobite priliv iz tujine boste morali svoji banki sporočiti statistične podatke o prilivu, oz. vpisati šifro posla oz. transakcije v roku 3 dni od priliva. Vaša banka bo o tem poročala Banki slovenije. V kolikor tega ne naredite pravočasno, vas bo kasneje banka Slovenije pozvala, da jim posredujete te podatke. Sicer pa, če uporabljate Proklik NLB to enostavno uredite. Odprete plačilni promet s tujino, priprava, statistika, odprete priliv za katerega morate poročati in v šifrantu izberete za kakšen priliv je šlo. Zgleda malo komplicirano pa ni. Saj bo šlo.
lp
lp
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija