Naročila sem si izpise stanja materiala na dan 30. 11. 2008, sedaj pa sem se spomila, da še nisem izvedla materialnega obračuna za mesec november. Ali moram naročiti nove oziroma kako naj to rešim?
Upam, da mi boste pomagali in vam želim uspešen zadnji delovni dan.
Inventura
Moderator: Mirko Zbačnik
Če postopate pravilno, ste za inventuro na dan 30.11. izpisali materialno evidenco s podatki o šifri in nazivu materiala (npr. izpis po tistih artiklih, ki imajo na dan 30.11.2008 še stanje). To pa pomeni, da ni pomembno ali ste v poslovnih knjigah že knjižili spremembe v mesecu novembru ali ne. Po tem izpisu normalno zahtevajte podatke o izdajah (nabavah) za mesec november in jih evidentirajte v glavni knjigi.
Četudi ne delate tako, bo trenutni izpis materialnega knjigovodstva enak tistemu izpisu, ki bi ga ponovno naredili po izpisu podatkov o spremembah v mesecu novembru. Vsekakor pa morate novemberski promet evidentirati tudi v glavni knjigi.
lp
Četudi ne delate tako, bo trenutni izpis materialnega knjigovodstva enak tistemu izpisu, ki bi ga ponovno naredili po izpisu podatkov o spremembah v mesecu novembru. Vsekakor pa morate novemberski promet evidentirati tudi v glavni knjigi.
lp