Odtegljaji
Moderator: Mirko Zbačnik
Odtegljaji
Imam primer delavca, ki ima neto plačo 164.000,00 sit + malica in prevoz (22.000,00 sit). Potem pa ima 2 kredita v znesku -15.000,00 in -41.000,00 mesečno. Iz dursa smo dobili sklep, da jim dolguje 200.000,00, potem pa še izvršbo v znesku 250.000,00. Ko sem brskala po forumu sem našla odgovor, da ima v tem primeru durs prednost. Ali naj tudi kredite prekinemo z izpračevanjem in najprej poravnamo durs? In zanima me do kakšnega zneska lahko naredimo odtegljaj, tako da dobi še minimalno plačo (117.500,00 bruto) ali lahko več? Delavec nima nobenega družinskega člana, ki bi ga moral preživljati.
Toliko sem že prebrala o tem, da sem čisto zmedena, zato bi rada na konkretnem primeru odgovor, če ga kdo ima!
Hvala [:I][:I][:I]
mici
Toliko sem že prebrala o tem, da sem čisto zmedena, zato bi rada na konkretnem primeru odgovor, če ga kdo ima!
Hvala [:I][:I][:I]
mici
Tudi pri nas imamo delavca z kreditom in osmimi sklepi med njimi je tudi durs-sov. Ne vem sicer ali je prav vendar mu odtegujem po vrstnem redu kako so prihajali sklepi, vendar ne grem čez eno tretino OD.Tretino enostavno delim na osem delov in tako nakažem, na dursu so mi tudi rekli da je tako vredu. Za delavca pa je seveda slabo ker bo težko odplačal vse sklepe saj mu obresti naraščajo.
Ne vem če sem ravno pomagala, tako pač delam jaz:???:
suzana
Ne vem če sem ravno pomagala, tako pač delam jaz:???:
suzana
Mi imamo veliko takšnih primerov. Prednost imajo preživnine, takoj za njimi so prisilne izterjave DURS-a, potem drugih in nazadnje krediti bank in drugih finančnih ustanov. Če na papirjih od kredita piše, da se kreditojemalec strinja, da se mu trga več kot ena tretjina OD, se mu pač trga do ene tretjine preživnine in prisilne, potem pa še krediti. Včasih je zelo, zelo težko, ko razmišljaš, kako živijo, s čim se preživljajo, potem pa prinese še kakšne kreditne pole za izpolnit. Katastrofa!
Včasih sploh ne smeš razmišljati s srcem.
lp Nataša
Včasih sploh ne smeš razmišljati s srcem.
lp Nataša