Prenhanje zaposlitve, zavod za zaposlovanje, nova zaposlitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
parichat
Novinec
Novinec

Prenhanje zaposlitve, zavod za zaposlovanje, nova zaposlitev

Odgovor Napisal/-a parichat »

Pozdravljeni

Trenutno sem zaposlen v podjetju poslovnega partnerja za nedoločen čas. Vprašanja:

1. Če bi mi moj trenutni delodajalec prekinil delovno razmerje s 01.01.2009 ali se mi izplača iti na zavod za zaposlovanje, ali je bolje, da se takoj zaposlim v podjetju svoje žene?
2. Ali mi mora moj trenutni delodajalec po zakonu dati odpravnino, če je prišlo do prekinitve delovnega razmerja z njegove strani?
3. Ali mora trenutni delodajalec pripraviti kakšno poročilo, zakaj je prekinil delovno razmerje za nedoločen čas z menoj?
4. Koliko časa je človek lahko prijavljen na zavodu in prejema podporo z zavoda?
5. Ali se lahko zavarujem kot občan, ali (glede na to da je žena zaposlena) bi se moral zavarovati po ženi? Žena je trenutno na porodniški, do Julija 2009. Žena je tuj državljan z urejenim statusom v RS, ima dovoljenje za stalno prebivanje v RS.

Skratka zanimajo me +++ in --- prekinitve delovnega razmerja in odhoda na zavod za zaposlovanje in pa druge opcije, prekinitev delovnega razmerja s starim delodajalcem in pa takojšne nove zaposlitve (brez odhoda na zavaod za zaposlovanje) v podjetju moje žene.

Hvala za odgovore.
Odgovori