Zaposlena za 4 ure, 4 ure plača zavod

Moderator: Mirko Zbačnik

nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Zaposlena za 4 ure, 4 ure plača zavod

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Delavka je na porodniškem, ki ji bi kmalu potekel. Zaposlili bi jo za 4 ure, 4 ure pa ji bi za zavarovanje plačal Zavod, takšno pravico ima do starosti otroka 3-let. Zanima pa me kako se to uredi na Zavodu? Firma verjetno samo odda M3 obrazec na Zavod za spremembo delovnih ur iz 8 na 4 ure.

Hvala za vse odgovore in pomoč.

Lep dan želim
NINA
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Mi smo pred 2 mesecema to delali za našo delavko. Delavko sem morala odjavit za 8 ur in ponovno prijavit za 4 ure. Prav tako so zahtevali aneks k pogodbi, za spremembo delovnika iz navedenega razloga.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
soncek5
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a soncek5 »

Zavarovanje iz tega naslova ji bo plačal Center za socialno delo. K njim bo morala prinesti dokazilo, da bo zaposlena samo 4 ure pri vas. (sklep ali aneks k pogodbi) Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje vi spremenite z določenim dnem s 8 na 4 ure in to je to. Obrazec pa je bil na našem Zavod M1/M2. Ne vem, če M3 nima rubrike sprememba časa? Ne pozabite delavke obvestiti o prijavi na Zavodu. Sicer pa če pokličete Zavod vam tudi prijazno obrazložijo :)
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Torej: ko jo mi odjavimo za 8ur in ponovno prijavimo na 4 ure. Ji damo to potrdilo ter aneks k pogodbi o spremembi in ona oddide na Socialno urediti zadeve naprej.

Najlepša hvala obema.
NINA
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Tako je.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
grah
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a grah »

Mi smo imeli isti primer in so sklenili z delavko novo pogodbo o zaposlitvi za 4 ure. Ko ji pa preteče ti dve leti, pa spet novo pogodbo za 8 ur. Svetujemo vam, da se pozanimajte ali je zakonksko dopustno da bi za spremembo zaposlitve na krajši delovni čas naredite samo aneks k že veljavni pogodbi o zaposlitvi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Meni se pa poraja le vprašanje, ali gre tu za sprmembo pogodbe? Delavka-ec koristi le možnosti, ki jih ponuja CSD. Če malce po domače razglabljam, tudi za čas porodniške ne prekinete pogodbe..... ????? :svprasaj: A če to zahtevajo, potem bo že držalo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
aida
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a aida »

Moje mnenje je, da se sklene le aneks k pogodbi, v katerem se piše, da delavka ta in ta v času tem in tem, dela 4 urni delavnik, 20ur tedensko.

Vsaj tako smo mi naredili. Delovne naloge in delovno mesto tako ali tako ostaja enako, spreminja se le DELOVNI ČAS - iz polnega delovnega časa - npr. 40 ur tedensko v polovični delovni čas - 20 ur tedensko.

Lp, AIDA
grah
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a grah »

Porodniška je neke vrste bolniška odsotnost, saj smo jo nekoč dobivali plačano iz firme, ki je potem bila refundirana. Poročamo jo tudi v obrazcu M4.
Zaposlitev za 4 ure pa je sprememba statusa zaposlitve za krajši delovni čas in jo vzameš ali pa ne. Zato pa je potrebno narediti novo pogodbo. In v obrazcu M4 poročamo samo zaposlitev za 4 ure. Ostale 4 ure pa nimajo s firmo nič. Ti je sigurno tako, ker smo že imeli take primere.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sedaj je bolj jasno. 8)
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mica1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mica1 »

Pozdravljeni!

Delavec ja zaposlen za 8ur/dan za nedoločen čas.
Zaradi zmanjšanje dela, bi ga zaposlili le za 4ur/dan.
Prispevke za ostale 4 ure bi plačeval sam na zpiz.
Ali se lahko v tem primeru doda aneks k pogodbi?
Ali je potrebno tudi na zpiz oddati kakšne podatke?

Ker nimam izkušenj, prosim za odgovor!
Hvala

lp,
mica1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mica1 »

Še to nisem napisala- delavec je zaposlen v d.o.o.
Odgovori