Licenca za prevoze

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
EnVasja
Novinec
Novinec

Licenca za prevoze

Odgovor Napisal/-a EnVasja »

Zanima me, če je potrebna licenca za prevoze potnikov (kombi 8+1 do 3,5 tone), sem direktor firme, oddajam v najem kombi in opravljam sam prevoze.
Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ravno te dni sem dobil stranko, ki je registrirala dejavnost prevozov oseb ravno s takim vozilom. Za opravljanje dejavnsoti je morala pridobiti licenco. Povprašajte na vaši enoti obrtne zbornice. A niste imeli "težav" pri registraciji?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SOUNDB »

nam pa so dejali, da za prevoze s kombiji do 3,5 ne potrebuješ licence, nad 3,5 pa jo potrebuješ.
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Kdo ne potrebuje licence :

* prevoz pošte kot javne storitve
* prevoz poškodovanih oziroma pokvarjenih vozil
* prevoz blaga za lastne potrebe
* prevoz oseb za lastne potrebe, če se prevozi opravljajo z vozili, ki nimajo poleg voznika več kot 8 sedežev
* prevoz blaga z vozili ali s skupino vozil, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kg
* prevoz s posebnimi vozili, ki so bila izdelana ali predelana za poseben namen in se z njimi ne morejo opravljati prevozi potnikov in blaga na enak način kot z nepredelanimi vozili (npr. avtodvigala, črpalke za beton, vozila za prevoz čebel, potujoče knjižnice, avtobus, predelan v avtodom), kar mora biti razvidno iz prometnega dovoljenja
* prevoz za osebne potrebe

Iz zgoraj naštetega izhaja da potrebujete licenco.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Odgovori