poračun za november

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
collega
Novinec
Novinec

poračun za november

Odgovor Napisal/-a collega »

Pozdravljeni, sem bolj nov na področju plač, pa me zanima, kako izpeljati plačo in malo kasneje poračun, glede Rek-a in davka na izplačane plače.
Prav lepa hvala vam strokovnjakom.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Poračun izvedite pri naslednji plači, boste imeli najmanj težav.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
collega
Novinec
Novinec

Delodajalec predvidev izplačilo v decembru, ali obračunam plačo za november normalno z davkom na izplačane plače in poračun....ni mi jasno, ali potem skupaj (pa še na Rek ne vem ali bom vpisal neto izplačilo samo izplačilo poračuna ali kumulativo..... Please....
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če boste imeli v enem letu 13 izplačil, boste imeli veliko težav z REK in z dohodnino...naredite tako, da bo v decembru samo eno izplačilo.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
collega
Novinec
Novinec

še vedno nisem izvedel tisto pravo..o izračunu davka na plače, REK...lepo prosim, kje bi dobil kakšne REK-e na vpogled (tudi za kakšne druge primere).
verica5
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a verica5 »

zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

jaz sem naredila in oddala 13.placo za podjetje d.o.o.. pri sami oddaji rek1 obrazca nisem imela tezav. vse se naredi enako kot ce bi oddajala normalno za placo. le davek na izp.liste je potrebno pri 13.placi sesteti (kumulativa) torej placa za november in 13.placa skupaj. nam vse to ze racunov.program sam naredi, jaz naredim le uvoz v e-davke :)
Zivljenje je lepo! :)
Odgovori