Nujno prosim, pomoč pri osnovnih sredstvih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Taxi
Novinec
Novinec
Kraj: Ljubljana

Nujno prosim, pomoč pri osnovnih sredstvih

Odgovor Napisal/-a Taxi »

Pozdravljeni, mene zanima, ČE JE TO RES, kot trdi naš računovodja, da enostavno ni mogoče na noben način dati vozila, kateri je na leasing in potem name,fizična oseba, v osnovna sredstva, v podjetje,tudi na podlagi zakupne pogodbe ne? Namreč, imamo taksi podjetje, ker smo imeli blokirani račun pred tremi meseci, nismo mogli dobiti papirjev za nakup vozila na pravno osebo, zato sem ga vzela na fizično. Ker sem solastnik podjetja, s partnerjem, sem dala v najem vozilo, za uporabo taksi prevozov in imam tudi soglasje iz leasing hiše, da dovoljuje, da se vozilo daje v namen opravljanja taksi storitev.
Je res da enostavno sedaj ne morem dati vozila v osnovna sredstva? Če mi lahko svetujete, koga naj to vprašam, kje naj to preverim, ali, če mi zna svetovati kdo od vas. Že vnaprej lepa in iskrena hvala,
pozdrav,

Tya
Taxi
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Lahko gre v OS, če ga najprej odkupite od leasing hiše in potem prodate svojemu doo. (kar verjetno ne diši).lp
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

prodati ga morate na d.o.o., kar seveda vleče s sabo en kup dodatnih stroškov.
Sicer pa ga dajajte v najem na d.o.o. in si s tem pokrivate stroške plačila leasing obrokov. Pazite, kako sestavite pogodbo o najemu.
Taxi
Novinec
Novinec
Kraj: Ljubljana

Osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a Taxi »

Hvala za odgovore, problem je v tem, nismo d.o.o, ampak k.d - komanditna družba.
Žal ga ne moremo odkupiti od leasinga, ker smo ga zato vzeli na leasing, ker trenutno nimamo 22.000,00 Eur za nakup vozila, ne, da ne diši, ni izvedljivo, trenutno ne :-(
Pogodba o najemu, je kak poseben "haklcek", ker ste napisali, naj pazim kako je sestavljena?
Imam zakupno pogodbo, torej jaz dajem najem vozilo v podjetje...in to je to!?

Ampak zakaj smo to že lahko imeli, namreč, pred leti, smo imeli vozilo na leasing, na partnerjevo ime, pa ga je dala računovodja ( od januarja imamo drugega) v osnovna sredstva?
Kako, je potem to naredila nelegalno ali kako, žal, nisem računovdja in zaupam delu računovodje, zato sem verjela, da je to možno, ker je to že bilo...?

Pozdrav,

Tya
Taxi
Odgovori