Našemu kupcu smo fakturirali računalniške storitve.Direktorji so se dogovorili, da bo del teh storitev plačano z darilnimi boni.
Mi lahko kdo pomaga in pove, kako to izgleda in kako se to knjiži?
Prosim za vašo pomoč.Lp Silva
Plačilo z darilnimi boni
Moderator: Mirko Zbačnik
- izdan račun: 12/76,26;
- delno plačilo računa na TRR: 110/12
- prejeti darilni boni kupca: 192/12 (192=prejete vrednotnice)
V odvisnosti od tega, kako jih boste porabili pa sledijo knjižbe - zmanšanje vrednotnic itd.... (če jih boste podarili fizičnim osebam = darilo + dohodnina, če presega neobdavčljiv znesek; če jih boste podarili zaposlenim = boniteta; če pa jih boste sami uporabili za nakup = xxxx/220 in zapiranje 220/192.......mogoče bi se ašlo še kakšen primer!)
lp
- delno plačilo računa na TRR: 110/12
- prejeti darilni boni kupca: 192/12 (192=prejete vrednotnice)
V odvisnosti od tega, kako jih boste porabili pa sledijo knjižbe - zmanšanje vrednotnic itd.... (če jih boste podarili fizičnim osebam = darilo + dohodnina, če presega neobdavčljiv znesek; če jih boste podarili zaposlenim = boniteta; če pa jih boste sami uporabili za nakup = xxxx/220 in zapiranje 220/192.......mogoče bi se ašlo še kakšen primer!)
lp
darilni boni
Sedaj smo prišli do realizacije te zadeve. Od podjetja smo dobili račun za bone, na katere so nam obračunali 3% popust.Bone poknjižim na konto 1920(vrednotnice), kam pa poust. Bone bomo uporabili za poračun prehrane za leto 2008 in jih bomo razdelili toliko kot jih je(bruto vrednost brez popusta). Tako bo obračunan strošek prehrane enak znesku bonov.
Muči me poust. Mi lahko kdo pomaga ?
LP Silva
Muči me poust. Mi lahko kdo pomaga ?
LP Silva