Samostojni podjetnik, ki ni davčni zavezanec, v tujini(Avstriji) ne more kupiti računalnika brez davka???? Imam prav?
lp
Kupiti brez davka?
Moderator: Mirko Zbačnik
Kupiti brez davka?
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Ne ni tako, v tujini zaračunanega davka ne moremo upoštevati kot vstopnega v Sloveniji, zato je v EU potrebno predložiti ID številko, da dobimo račun brez DDV, potem pa se naredi samoobdavčitev.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ups. Kaj torej lahko naredim, če imam račun za računalnik sicer na firmo z mojo davčno a z obračunanim DDVjem? Zahtevam od prodajalca nov račun brez DDV? Datum nakupa 13.05. 2008Naty73 napisal/-a:Ne ni tako, v tujini zaračunanega davka ne moremo upoštevati kot vstopnega v Sloveniji, zato je v EU potrebno predložiti ID številko, da dobimo račun brez DDV, potem pa se naredi samoobdavčitev.
Ne, zavezanec sem šele od septembra, torej tako ali tako ne bi mogel dobiti brez DDV?bejba napisal/-a:če sem prav razumela...
13.5. ste kupili računalnik in ste že bili DDV zavezanec. na računu iz EU imate obračunan njihov DDV. težko, vam bodo za toliko nazaj popravili račun. lahko pa ta njihov davek zahtevate od njihove davčne, samo malo bo trajalo.