Neplačani davki, neoddani obrazci!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gigc
Novinec
Novinec

Neplačani davki, neoddani obrazci!

Odgovor Napisal/-a Gigc »

Şpoštovani!

Zanima me kakšna kazen te lahko doleti če cca 5 mesecev ne oddajaš DDV obrazcev in ne plačuješ DDVja. (mislim zaradi malomarnosti).

In če jaz prevzamem podjetje ki ga je prejšnji lastnik vodil zelo lahkomiselno, ali lahko inšpekcija kaznuje tudi mene? Mislim da kazni za nazaj vsekakor ostanjeo podjetju (čeprav bi se izrekle v času ko bi jaz prevzel firmo in bi bilo vse urejeno)? Predvidevam da se mi ne splača prevzemati podjetja kljub utečenemu poslu.

Hvala za pomoč!

Simon
070850856
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Naj bivši lastnik naredi samoprijavo, odda obrazce, plača DDV z obrestmi. Ko bo to urejeno pa lahko mirno prevzamete firmo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Strinjam se s predhodnim odgovorom o samoprijavi. Zamudne obresti, ki jih obračunate niso visoke. Pokličite vašo referentko o načinu oddaje samoprjave. Obrazci in navodila se dobijo na spletnih straneh DURS-a.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Saj vas bo poklical davčni inšpektor, da pride. Sicer bi vas že mogel, ker je več kot tri mesece. Sledi, pregled ddv in če bo vse ok, potem samo kazen 2.000 €, če pa nebo vse kot mora biti boste naredili popravek + zamudne obresti + 2.000 €. V kolikor imate namen prevzeti podjetje, naredite tako kot sta predhodnika napisala, samoprijava. lp
Odgovori