e-davki in novi obrazci za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

e-davki in novi obrazci za s.p.

Odgovor Napisal/-a uni »

zanima me glede oddaje obrazcev za s.p.(normiranec,brez zaposlenih) v januarju:
1.stari obrazec PSV št.1 - ali se v januarju (za 12/2008) odda še na pairju, kljub temu,da v Dursovi zloženki piše,da se po 1.1.2009 oddajajo vsi obrazci zgolj preko e-davkov?Zgleda, da se se to nanaša na izplačila za obdobje po 1.1.09-torej izplačila v 2/2009?
Ali se ta obrazec nadomesti z obrazcem PNiPD, ki je že na voljo na edavkih,ali se bo z obrazcem OPSVZ, ki bo na voljo šele od 1.2.2009?
Iz vsega prebranega sem zaključila, da za 12/2008 ,torej če oddam obrazec do 15.1., oddam še ročni obračun na starem obrazcu, v februarju za 1/2009 pa na novem OPSVZ preko edavkov.Imam prav?
Ali se obrazec PNiPD uporablja za s.p.,ki imajo zaposlene delavce in izplačujejo plače?

2.Dosedanji obrazec DOHDEJ št.1 pa nadomesti nov obrazec DDD-DDD.Tega pa se že lahko odda za obračun okt-dec 2008, oddaja v januarju 2009, preko edavkov.Imam prav?
Vendar ko sem poskušala izpolniti ta obrazec, sem videla, da ga ne moreš izpolnjevati preko eportala(kot npr.DDV_o obrazec),ampak ga lahko edino uvoziš -torej rabiš računovodski program,ki ti ga izdela?

Prosim za potrditev mojega razmišljanja oz.pravilna< navodila.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Lahko nekdo ,ki mu je jasno,pojasni?Ker vidim v drugih,podobnih temah,da mnogim ni...pa vsak išče svoje razlage..
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Lepo prosim pomoč.
verica5
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a verica5 »

1. V e-davkih je obvestilo, da bodo obrazci za obračun prispevkov za zasebnike in za lastnike zasebnih družb objavljeni 12.01.2009.

2. Davčna vsako leto pripravi program za oddajo davčnih obračunov za pravne in fizične osebe pod imenom Silvester Pelias ( za pravne) in Silvester Fineus ( za fizične). Dobite jih na e-davkih.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Slednja obrazca sta uporabna za oddajo davčnih obračunov zasebnikov in podjetnikov, predvsem za lažjo oddajo prek e-davkov. Za oddajo prispevkov zasebnikov pa bo po mojem potrebno dodatek k pooblastilu za stranke, za katere že imamo druga pooblastila. Ali pač pridobiti pooblastila na novo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ko dodajate pooblastila za stranke, preverite, če je to dodano. Verjetno je tam kar "gužva" in kaj rado s zgodi, da se kdo zmoti (jim ne zamerim). Pri eni izmed mojih strank sem dodal pooblastilo za oddajo kontrolnih podatkov in ko sem preverjal je bilo potrjeno le to, ostalo pa ne.

PS.: To sem slučajno ugotovil, ko sem hotel preveriti oddane obrazce. Zelo prijazen gospod na 01 40-00-145 (pomoč pri e-davkih) mi je bil v veliko pomoč. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori