službeno potovanje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nekdo :)
Novinec
Novinec

službeno potovanje

Odgovor Napisal/-a nekdo :) »

Tole kar je navedeno spodaj sem že poslal nekomu amapk zdaj me zanima kaj mi lahko še kdo svetuje tukaj...Vsaka pomoč bi mi prišla zelo prav!

Pozdravljen!

Pišem vam ker imam eno vprašanje glede službenega potovanja na Hrvasko!
Nisem vedel kam in na koga se naj obrnam zato bi vas lepo prosdil za pomoč in vaš odgovor.
V mesecu Decembru, 2008 sem bil na službenem potovanju na Hrvaskem, zraven sem dobil
dnevice + preničišče mislim da je blo 56€ od tega 15 € preničišče in 41€ dnevnica kolikor bi naj
znašala za Hrvasko če se ne motim.
Zanima me glede teh dnevnic in kaj ti pripada na dan ko se voziš s svojim avtom v drugo državo.
Poudarjam da sem dobil tudi kilometrino plačano, zanima me pa samo ali mi pripada dnevnica na dan vožnje v tujino ki je trajala 10ur
in kater zakon to dokazuje izorima če je to kje napisano?

Lepo vas prosim za vašo pomoč ker moj delodajalec pravi da mi ne pripada in da nam bo pisal dopust za dan vožnje v tujino in iz
tujine domov, nazaj v Slovenijo!

Že v naprej se Vam lepo zahvaljujem za vaš odgovor in lepo pozdravljam!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Vprašaj bolj jasno! Več podatkov!

Če prav razumem, se ne gre za kilometrino, ampak za dilemo: dopust ali ure na delu? lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Dopust to vsekskor ni ! Službena pot se šteje od dneva in ure odhoda do dneva in ure prihoda domov.

Vsekakor vam pripada normalen delovni dan in tudi dnevnica za tujino za dan ko ste se vozili tja in za dan ko ste se vračali, ter seveda tudi za takrat ko ste bili tam.
Novinec
Novinec

Res je , ne gre se glede kilometrine ampak glede dnevnic ali mi pripadajo na dan odhoda in na dan prihoda v firmo ker je rekel da mi bo pisal dopust za tist dan ko sem se vozil čeprav mi mora to plačati ampak on trdi svoje zdaj me pa zanima kaj mi res pripada na dan ko se pelješ v tujino in ko se pelješ domov.....kaj je on dolžan plačat ure in dnevnice ali samo ure al samo dnevnice?

hvala
Novinec
Novinec

MG najlepša hvala za odgovor kajti to me je zanimalo!!!

še enkrat hvala :)
Odgovori