kontrolni podatki
Moderator: Mirko Zbačnik
kontrolni podatki
Preverjena informacija! Kontrolni podatki se bodo lahko pošiljali na e-davkih najverjetneje šele konec tedna, mogoče celo šele v naslednjem tednu.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
objava durs
tudi meni je bilo rečeno po telefonu danes zjutraj, da bo šele tekom tedna možno oddajati; možno je sicer vnašati, oddati pa ne;
nekaj ur nazaj pa sem zasledila to obvestilo na dursovi spletni strani, tako, da očitno sedaj dela?
elektronsko davčno poslovanje
Obvestilo
Nazaj
Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 12.1.2009 11:35:25
Veljavnost do: 31.1.2009 0:00:00
Oddaja podatkov za odmero dohodnine 2008
Obveščamo Vas, da je sedaj omogočena oddaja podatkov za odmero dohodnine 2008 preko zasebnega portala sistema eDavki.
Program za pripravo podatkov se nahaja na naslovu: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Doc/Du ... WDohod.zip
Zagotovljena je možnost testiranja pravilnosti pripravljenih podatkov in oddaje le teh po elektronski poti na testnem portalu http://beta.edavki.durs.si
nekaj ur nazaj pa sem zasledila to obvestilo na dursovi spletni strani, tako, da očitno sedaj dela?
elektronsko davčno poslovanje
Obvestilo
Nazaj
Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 12.1.2009 11:35:25
Veljavnost do: 31.1.2009 0:00:00
Oddaja podatkov za odmero dohodnine 2008
Obveščamo Vas, da je sedaj omogočena oddaja podatkov za odmero dohodnine 2008 preko zasebnega portala sistema eDavki.
Program za pripravo podatkov se nahaja na naslovu: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Doc/Du ... WDohod.zip
Zagotovljena je možnost testiranja pravilnosti pripravljenih podatkov in oddaje le teh po elektronski poti na testnem portalu http://beta.edavki.durs.si
-
febo
Kontrolne podatke za dohodnino je mogoče oddati. Če oddajate podatke iz programa Wdohhod2008, Vas bo program sam peljal na e-davke. Če želite oddati direktno iz e-davkov, morate najprej s programom Wdohod2008 pripraviti podatke v obliki vir.dat, shraniti na disk, odpreti e-davke-kontrolni podatki za dohodnino-izbira obdobja (2008)-priloži datoteko-prebrskaj (poiščite datoteko vir.dat predhodno shranjeno na disk)-prenesi. Na e-davkih ni obrazca ali vnosa podatkov, to opravite s programom Wdohod2008. Na e-davkih lahko natisnete sumarni izpis podatkov in potrdilo o oddanih podatkih.
Oddaja je mogoča na oba načina, sem že preveril.
LP

Oddaja je mogoča na oba načina, sem že preveril.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mene je, ko sem skušal oddati prek Wdohhod2008 "vrglo ven", zato sem nadaljeval na e-davkih z uvozom datoteke, ki jo je oblikoval omenjeni program. Preverite lahko le vrsto dohodka in število zavezancev. to lahko izvozite v xml ali pdf obliki.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni!
Tudi sama se ukvarjam z oddajo podatkov. Vendar mi nikakor noče instalirati programa WDohod2008. Shranim si ga na računalnik vendar ko ga zaženem, mi javlja napako (nek FONT). Nimam pojma kaj delam narobe!! Je še kdo naletel na tako (ali podobno) težavo?
Če ne drugače, bom morala klicati DURS
Hvala za pomoč!
Lp,
Jožica
Tudi sama se ukvarjam z oddajo podatkov. Vendar mi nikakor noče instalirati programa WDohod2008. Shranim si ga na računalnik vendar ko ga zaženem, mi javlja napako (nek FONT). Nimam pojma kaj delam narobe!! Je še kdo naletel na tako (ali podobno) težavo?
Če ne drugače, bom morala klicati DURS
Hvala za pomoč!
Lp,
Jožica
Zdravo,
ja te napake se boš na tem disku težko rešila - najbrž si program inštalirala na c (predvidevam). Tudi če poskušaš cel program odstranit iz C diska, ga ne boš mogla, kajti ko ga boš ponovno inšalirala je napakica zopet tukaj.
Rešitev:
1-kolikor se da briši cel program iz C diska (dodaj odstrani proggrame)
2-na novo inštaliraj program - recimo na disk D - seveda če imaš večjedrni disk,
3-še enkrat vnesi podatke ( žal )
Toda presenečenj še ni konec (tudi če ti zgoraj navedeno uspe)
, kajti sedaj je na vrsti veselica - prenos podatkov na DURS.
Če imaš en VIR - ne bo problema - si zmagala
TODA - če želi naenkrat prenesti več virov - (pre tem si jih moraš zazipat) - NIKAR NE TLAČI V TA KOŠ DATOTEKE VIRODIV - kajti NE BO TI USPELO !!!!
To moraš poslati extra - bosta pač dva obrazca kontrolnih podatkov za enega zavezanca.
In to je to - ti rečem "enostavno" kot keks !
ja te napake se boš na tem disku težko rešila - najbrž si program inštalirala na c (predvidevam). Tudi če poskušaš cel program odstranit iz C diska, ga ne boš mogla, kajti ko ga boš ponovno inšalirala je napakica zopet tukaj.
Rešitev:
1-kolikor se da briši cel program iz C diska (dodaj odstrani proggrame)
2-na novo inštaliraj program - recimo na disk D - seveda če imaš večjedrni disk,
3-še enkrat vnesi podatke ( žal )
Toda presenečenj še ni konec (tudi če ti zgoraj navedeno uspe)
Če imaš en VIR - ne bo problema - si zmagala
TODA - če želi naenkrat prenesti več virov - (pre tem si jih moraš zazipat) - NIKAR NE TLAČI V TA KOŠ DATOTEKE VIRODIV - kajti NE BO TI USPELO !!!!
To moraš poslati extra - bosta pač dva obrazca kontrolnih podatkov za enega zavezanca.
In to je to - ti rečem "enostavno" kot keks !