Zdravo!
Trenutno se odločam za ustanovitev sp, pa prosim za par informacij.
Dokler še nič ne delam preko sp, ali plačam kakšne dajatve in kolikšne so.
Drugo me zanima, kje bi lahko dobil kakšne informacije v zvezi z samostojnim vodenjem računov za svoj sp. Zanima me, kdo organizira kakšne tečaje na to temo, al pa če kdo instruira tako, za posameznike v zelo "instant" varianti (hitro in učinkovito)
Hvala! Za vsako informacijo se že vnaprej zahvaljujem!
Davek - s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Hvala za odgovor.
Moram pa priznati, da me je prvi del odgovora kar dobro spravil v smeh. Stvar sem malo nerodno obrazložil.
Gre za to, če imam odprt sp, pa preko njega nimam nobenega prometa, ali v tem primeru plačujem kakšne dajatve ali ne. Po mojih informacijah jih je treba plačevati, ne vem pa koliko.
tisto glede dela na črno pa tudi ne drži; (Avtorski honorar je fajn stvar, samo ne več dolgo:))
BP
Moram pa priznati, da me je prvi del odgovora kar dobro spravil v smeh. Stvar sem malo nerodno obrazložil.
Gre za to, če imam odprt sp, pa preko njega nimam nobenega prometa, ali v tem primeru plačujem kakšne dajatve ali ne. Po mojih informacijah jih je treba plačevati, ne vem pa koliko.
tisto glede dela na črno pa tudi ne drži; (Avtorski honorar je fajn stvar, samo ne več dolgo:))
BP
Če imate s.p. registriran kot postransko dejavnost, se plačujejo pavšalni prispevki (trenutno nekaj čez 5.000 sit) na mesec - točen znesek najdete v obrtnikovem svetovalcu.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal bp</i>
<br />Hvala za odgovor.
BP
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal bp</i>
<br />Hvala za odgovor.
BP
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
No, zdaj pa že nekaj več vem. Ko vidim, da se splača bom pa še malo naprej firbčen. Domnevam, da ste tukaj sami strokovnjaki oz. strokovnjakinje na svojem (računovodskem)področju, pa me zanima koliko je teh računovodskih poslov za en tak mali sp z mesečnim prometom tam okrog pol milijona, enim samim zaposlenim in enim ali dvema posloma (prilivoma) mesečno.
Spet mal kompliciram! Vprašat hočem samo to, koliko časa ta stvar vzame enemu k ni nič kaj dost vešč opravkov z davkarijo in podobnimi nebodigatreba.
Lp,
BP
Spet mal kompliciram! Vprašat hočem samo to, koliko časa ta stvar vzame enemu k ni nič kaj dost vešč opravkov z davkarijo in podobnimi nebodigatreba.
Lp,
BP
Lidija,
sej veš kaj pravjo; Smisel življenja je ležanje na plaži z možgani na off itd...
Problem je v tem, da jest menda nism še našu smisla oz mi takšen smisel ni najbolj na kožo pisan, pol se pa z raznimi sp in podobnimi "neumnostmi" ubadam.
Pol pa majo oni tam gor veselje, k mi lahko kaj vzamejo.
BP
sej veš kaj pravjo; Smisel življenja je ležanje na plaži z možgani na off itd...
Problem je v tem, da jest menda nism še našu smisla oz mi takšen smisel ni najbolj na kožo pisan, pol se pa z raznimi sp in podobnimi "neumnostmi" ubadam.
Pol pa majo oni tam gor veselje, k mi lahko kaj vzamejo.
BP