Ali bodo morali tudi s.p.-ji, ki plačujejo pavšalne mesečne prispevke za svojo dopolnilno dejavnost oddajati obrazce za obračun prispevkov preko e-davkov?
s.p.dopolnilni in oddaja e-davki
Moderator: Mirko Zbačnik
s.p.dopolnilni in oddaja e-davki
Pozdravljeni.
Ali bodo morali tudi s.p.-ji, ki plačujejo pavšalne mesečne prispevke za svojo dopolnilno dejavnost oddajati obrazce za obračun prispevkov preko e-davkov?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Ima kdo kakšno bolj konkretno oz. sigurno informacijo? Tudi sam sem v začetku tega leta registriral popoldanski s.p. in še ne vem točno, ali naj zahtevam digitalni certifikat za delo preko e-davkov, ali to ni potrebno? Sem že poslal en email Dursu, pa mi seveda že 1 teden niso odgovorili. Hvala za odgovor
Hkrati bom izkoristil tale vpis samo še za eno splošno vprašanje - ali imam kot popoldanski s.p. še kakšne obveznosti razen vodenja računovodstva, plačevanja prispevkov in morda tudi obveščanja o plačevanju prispevkov? Malce sem še zbegan zdaj na začetku, nimam pa še toliko prihodkov, da bi si plačeval vse tiste seminarje, na katerih ti to povejo, zato se obračam na vas...
Hvala še enkrat in lep pozdrav
Hkrati bom izkoristil tale vpis samo še za eno splošno vprašanje - ali imam kot popoldanski s.p. še kakšne obveznosti razen vodenja računovodstva, plačevanja prispevkov in morda tudi obveščanja o plačevanju prispevkov? Malce sem še zbegan zdaj na začetku, nimam pa še toliko prihodkov, da bi si plačeval vse tiste seminarje, na katerih ti to povejo, zato se obračam na vas...
Hvala še enkrat in lep pozdrav
To v zvezi s prispevki še malo počakajte, se bodo stvari razjasnile, predvsem, ko vam bodo z Dursa odgovorili. Digitalni certifikat si kar naredite, ker nič v zvezi z s.p.ne boste morali urejati drugače kot preko e-davkov.
Poslovnih knjig vam ni treba voditi, če imate prometa do 42.000,00, lahko ste med "normirci".Odvisno kakšno dejavnost imate.
Poslovnih knjig vam ni treba voditi, če imate prometa do 42.000,00, lahko ste med "normirci".Odvisno kakšno dejavnost imate.
Lepo vas pozdravljam.
To v zvezi s prispevki še malo počakajte, se bodo stvari razjasnile, predvsem, ko vam bodo z Dursa odgovorili. Digitalni certifikat si kar naredite, ker nič v zvezi z s.p.ne boste morali urejati drugače kot preko e-davkov.
Lepo vas pozdravljam.
Spoštovani!
V zvezi vašim vprašanjem vam sporočamo, da zavezancem, ki opravljajo dejavnost kot postranski poklic ter plačujejo pavšalne prispevke za socialno varnost, ni potrebno predlagati mesečnih obračunov prispevkov (pavšalne prispevke le plačajo).
Za morebitna dodatna pojasnila pa se lahko obrnete tudi na svojega kontrolorja v Oddelku za samostojne podjetnike.
Lepo pozdravljeni.
Janez Lužar
Oddelek za informiranje
Spet pooblastila: kako naj fizična oseba, ki ima dostop do e-davkov, pridobi pooblastilo še za oddajo davčnega obračuna? Namreč, kot fizična oseba nima tega obrazca, ima pa popoldanski s.p..
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)