Družba d.o.o. je v letu 2008 izplačala dobiček iz preteklih let. Naredila je rek obrazec in obračunala 20 % dohodnine (cedularna obdavčitev.)
Ali mora sedaj ko daje podatke za delavce do 31/1-2009 javiti DURSU in če ali je to VirOdliv.Dat in ali je potem vrsta izplačila 5700
in če ni tako prosim pomagajte in povejte kako mora biti.
Hvala
Posredovanje podatkov za izplačilo iz dobička
Moderator: Mirko Zbačnik
Kontrolni podatki - prilaganje vir datotek
Ja to je poročanje pod šifro 5700 - obresti in DIVIDENDE.
Imam pa tudi jaz problem-ko želim preko programa DURSA za dohodnino oddat podatke, ne vem kako.
V programu označim prenos podatkov, označim podjetje ter potrdim izpis - skupen, potem me vže na DURS stran, tukaj pa ne vem kako, kajti jaz moram priložit več različnih datotek , meni pa dovoli le eno.
Kaj to pomeni , da bom morala obrazec za kontrolne podatke oddat večkrat (vir, virdat, vir...) ? Za vsaki VIR extra?
Enostavno ne vem kje naj priložim vse datoteke.
Pomagajte.
Imam pa tudi jaz problem-ko želim preko programa DURSA za dohodnino oddat podatke, ne vem kako.
V programu označim prenos podatkov, označim podjetje ter potrdim izpis - skupen, potem me vže na DURS stran, tukaj pa ne vem kako, kajti jaz moram priložit več različnih datotek , meni pa dovoli le eno.
Kaj to pomeni , da bom morala obrazec za kontrolne podatke oddat večkrat (vir, virdat, vir...) ? Za vsaki VIR extra?
Enostavno ne vem kje naj priložim vse datoteke.
Pomagajte.