Rad bi odprl dejavnost in sicer popoldanski sp in se še odločam ali naj imam normirane stroške ali ne.
Zanima me kako je potem to v praksi. Se to resnično splača ali ne. Sam menim, da ne bom imel veliko stroškov, vendar se lahko kasneje pokaže, da bo ravno nasprotno in zato me zanima mnenje.
Hvala
sp in normirani stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
-
matjaz1980
- Novinec

Strinjam se z Bee. Pri stroških se vedno da kaj ''pogruntat'' da je v mejah normalnega in skoraj zagotovo vam lahko trdim, da lahko naberete več stroškov kot je priznanih normiranih. Mogoče so izjema kakšne storitve, ki so res visoko vrednotene, ni pa potrebnega materialnega vložka, vendar je to bolj redko.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
matjaz1980
- Novinec

V stroške vam gredo tudi obračunani prispevki, ki jih vsak mesec plačate, vsak mesec strošek prehrane med delom (če ne gre za popoldanski s.p.), razni pisarniški material, amortizacija računalnika, printerja in podobno, če jih pri delu uporabljate, telefon, elektrika,... skratka se nabere.
Naty
[quote="Naty73"]V stroške vam gredo tudi obračunani prispevki, ki jih vsak mesec plačate, vsak mesec strošek prehrane med delom (če ne gre za popoldanski s.p.), razni pisarniški material, amortizacija računalnika, printerja in podobno, če jih pri delu uporabljate, telefon, elektrika,... skratka se nabere.[/quote]
Samo opomba : prispevki se upoštevajo tudi normircu ! - izven normiranih stroškov - posebej v končni odmeri dohodnine. lp
Samo opomba : prispevki se upoštevajo tudi normircu ! - izven normiranih stroškov - posebej v končni odmeri dohodnine. lp
-
matjaz1980
- Novinec

[quote="matjaz1980"]
Hvala, da ste mi pojasnili, da si malice ne morem dat v stroške.[/quote]
Tudi popoldanc si lahko da v stroške malico - za delo najmanj 4 ure dnevno.
Lahko tudi za soboto, teoretično (s tem raje ne pretiravajte) tudi v nedeljo. Če ne gre za delo pri strankah, na terenu, boste take ure bolj težko dokazali v slučaju kontrole. lp
Hvala, da ste mi pojasnili, da si malice ne morem dat v stroške.[/quote]
Tudi popoldanc si lahko da v stroške malico - za delo najmanj 4 ure dnevno.
Lahko tudi za soboto, teoretično (s tem raje ne pretiravajte) tudi v nedeljo. Če ne gre za delo pri strankah, na terenu, boste take ure bolj težko dokazali v slučaju kontrole. lp