sp in normirani stroški

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matjaz1980
Novinec
Novinec

sp in normirani stroški

Odgovor Napisal/-a matjaz1980 »

Rad bi odprl dejavnost in sicer popoldanski sp in se še odločam ali naj imam normirane stroške ali ne.

Zanima me kako je potem to v praksi. Se to resnično splača ali ne. Sam menim, da ne bom imel veliko stroškov, vendar se lahko kasneje pokaže, da bo ravno nasprotno in zato me zanima mnenje.

Hvala
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Odvisno od višine pričakovanih stroškov. Menim (to je samo moje mnenje), da se normirani stroški splačajo le v izjemnih primerih. Ponavadi se stroškov da vedno nabrat več kot to dopuščajo normirtancem.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Strinjam se z Bee. Pri stroških se vedno da kaj ''pogruntat'' da je v mejah normalnega in skoraj zagotovo vam lahko trdim, da lahko naberete več stroškov kot je priznanih normiranih. Mogoče so izjema kakšne storitve, ki so res visoko vrednotene, ni pa potrebnega materialnega vložka, vendar je to bolj redko.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
matjaz1980
Novinec
Novinec

Jaz bom imel storitveno dejavnost in stroškov zaenkrat res ne bom imel veliko. V stroške bi si kvečjemu lahko dal kilometrino, kaj drugega težko. Morda kakšno večerjo, obleke pa mislim, da ne smem kr tko v stroške dat, če ni delovna obleka.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

V stroške vam gredo tudi obračunani prispevki, ki jih vsak mesec plačate, vsak mesec strošek prehrane med delom (če ne gre za popoldanski s.p.), razni pisarniški material, amortizacija računalnika, printerja in podobno, če jih pri delu uporabljate, telefon, elektrika,... skratka se nabere.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

[quote="Naty73"]V stroške vam gredo tudi obračunani prispevki, ki jih vsak mesec plačate, vsak mesec strošek prehrane med delom (če ne gre za popoldanski s.p.), razni pisarniški material, amortizacija računalnika, printerja in podobno, če jih pri delu uporabljate, telefon, elektrika,... skratka se nabere.[/quote]

Samo opomba : prispevki se upoštevajo tudi normircu ! - izven normiranih stroškov - posebej v končni odmeri dohodnine. lp
matjaz1980
Novinec
Novinec

Jaz bom imel popoldanski SP, računalnik bi verjetno moral najprej kupit, da bi tekla amortizacijska doba, kaj pa če ga že imam?

Hvala, da ste mi pojasnili, da si malice ne morem dat v stroške.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

[quote="matjaz1980"]
Hvala, da ste mi pojasnili, da si malice ne morem dat v stroške.[/quote]

Tudi popoldanc si lahko da v stroške malico - za delo najmanj 4 ure dnevno.

Lahko tudi za soboto, teoretično (s tem raje ne pretiravajte) tudi v nedeljo. Če ne gre za delo pri strankah, na terenu, boste take ure bolj težko dokazali v slučaju kontrole. lp
Odgovori