kontrolni podatki

Moderator: Mirko Zbačnik

Numera
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Numera »

Pozdravljeni!

Hvala za pojasnila! :) Vidim, da sem popolnoma bosa kar se tiče telih programov DURsa.

Zaenkrat nam je uspelo normalno instalirat program (je bila potrebna roka računalničarja). Kako bo pa, ko bom hotela pošiljati podatke, bomo pa še videli! upam, da bo steklo kot je treba. Drugače bom "morila" DURS-u!

Hvala še 1x!

Lp,
Jožica
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

ali je za oddajo kontrolnih pod. program wdohod.2008 nujen?

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

spostovani

ali ima kdo primer, da se iz racunovod.programa ze naredi datoteki vir.dat in vir.vdc in to shrani na disk, nato pa v edavke le vneses te datoteke..ki so shranjene na disku. moje mišljenje=problem, da nemorem prekontrolirati podatkov (vir.vdc,vir.dat) lahko pa jih oddam, kot kaze ni potrebno narediti namestitve za wdohod.2008 ce je ze nas racunovod. program naredil-pripravil datoteke (kpd-datoteke).

nevem pa kako bom naredila datoteke za avtorske honorarje, in prostov.dodatno pokojn.zavarovanje?kot sem prebrala je ocitno, da se lahko za eno podjetje veckrat odda kontrolne podatke. 1.vir.dat, 2.za avtork.honorar, 3. premija za prost.dodatn.pok.zavarov. ali razmisljam previlno?prosim za kakrsenkoli nasvet, pozdrav :roll:

ps.kako se naredi iz w.dohod.2008 uvoz v e-davke? :?: ,saj ni opcije uvozi.
Zivljenje je lepo! :)
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a medico »

Za prenos podatkov iz programa wdohod 2008 imate v spustem meniju opcijo - dostava podatkov za DURS, kjer si izberete vir ki ga želite posredovati in vas vodi vse do elektronskih davkov na dursovi strani. :sodobren:

Če pa imate te datoteke vir že oblikovane v vašem programu in shranjene na vašem disku, greste v e-davke, izberete obrazec kontrolni podatki in prebrskate katero vir datoteko na vašem disku in jo priložite. :scool:

Lp

darija
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

medico!hvala vam za odgovor :D
ja problem pri nas je,da ko mi moj racunovo.program ze naredi vir.dat in vdc.dat da tega ne morem pregledati, ker lani vem da smo v proramu wdohod.2007 vse pregledali predno smo oddali,zdaj pa ne,to mi je malo cudno :oops: :o

torej to pac oddam kar mi nas racun,program pripravi, za avtprske honorarje in prostovo.dodatno pokojn,zavarovanje pa vnesem podatke v program dohod.2008 in iz tam uvozim v e-davke?imam prav?

hvala vam, pozdravcek :ssirok: :mrgreen:
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a medico »

Ja imate prav, saj vam vsaj ne bo potrebno v wdohod 2008 ročno vnašat podatkov za plače.
Vse kar pa vam vaš program ne omogoča pač posredujete iz wdohod2008.

Mene tudi moti, da ne morem pogledat če sem oddala res ta pravo vir datoteko, sploh če jih imaš več, ali pa celo od lani.
To bi morali na edavkih omogočit, da preden oddaš obrazev lahko še enkrat prečekiraš če je vse ok, ampak to bi bilo najbž že preveč :| .

Lep pozdrav,
darija
Miško123
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Miško123 »

Pozdravljeni,

Tudi jaz imam problem pri oddaji kontrolnih podatkov.Ko jih hočem poslati preko edavkov mi javi,da ime ne ustreza davčni številki.Ali je imel kdo podobno težavo in kako jo je rešil ali pa mogoče kdo drug ve v čem je problem

Lep pozdrav
darija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Na kontrolo priimkov in imen davčnih zavezancev (fizičnih oseb) je bilo opozorjeno že na spletni strani e-davkov. Jaz sem imel podoben primer pred letom. Pridobiti morate prave podatke zavezanca, kajti mora biti vse identično.

PS.: V mojem primeru je šlo za državljana, ki se je priselil iz Nemčije in v priimku in namesto "č" je bil le "c".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Miško123
Nov član
Nov član

Gospod Mirko,

hvala za odgovor, vendar problem je v tem, da zavrne moje ime,in vem da je pravilno razen če so me DURSU preimenovali.Ko pa recimo pošiljam Rek obrazce pa z davčno številko, imenom in priimkom nimam problema
Res ne vem kaj je tu narobe

Lep pozdravDarija
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Morda je ime prav in ste se zatipkali pri d.št? lp
Miško123
Nov član
Nov član

Vse podatke sem trikrat preverila pa mi še vedno napiše da ime ne ustreza davčni številki.Bom morala v ponedeljek poklicati na DURS in vprašat če imajo tam kakšno napako v registru.

Lp

Darija
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

medico :D

sej pri nas nikoli nismo rocno vnasali podtake v wdohod. program, ker smo zmeraj iz nasega rac.programa naredili uvoz. :lol:

ali to ko ste mislili, da bom podatke za avtorski honorar in prostov.dodatno pokojn.zavarovanje vnsala v wdohod2008, da potem iz tukaj uvozim te podatke v edavke ali kako? :| samo potem bom imela za eno podjetje 4 za-zip.ane datoteke (vir.dat,vir.vdc,za pokojnin.in avtorski honorar) ali menite da je to ok, sem dobila info.da mora biti vse za-zipano v eni sami datoteki, to mi ni jasno, hm :?: prosim za mnenje :ssram: :twisted:
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

V navodilih na e-davkih piše : "Eno ali več zgoraj naštetih datotek lahko prenesete naenkrat v komprimiranem arhivu tipa ZIP".
To pomeni da lahko oddate tudi več datotek. Seveda, mišljeno je da kot prilogo lahko priložite eno ali več datotek, potem pa vse skupaj oddate. Če pa vse skupaj oddajate z eno datoteko je ona tipa IZArc ZIP Archive in vsebuje zipane vse posamezne datoteke.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Odgovori