Pozdravljeni!
Imam popoldansko obrt in nobenega zaposlenega, ter sem v prvem letu poslovanja, zato imam vprašanje glede digitalnega potrdila za e-davke;
Do zdaj tega potrdila še nisem potrebovala, saj plačujem le pavšane prispevke, kaj drugega mi pa tudi še ni biloo potrebno oddajat.
Zdaj pa me zanima kako je glede oddaje davčnega obračuna na davčno in bilanco stanja in izkaz poslovnega izida na Ajpes? Ali je to potrebno oddat le preko sistema e-davkov in ni več možnosti papirnato?
Če je tako, potem si moram hitro uredit to potrdilo, ker nekaj časa verjetrno traja....
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Digitalno potrdilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Računovodstvo si vodim sama, edino davčni obračun in bilance bom dala naredit servisu.... to pa verjetno pomeni, da res potrebujem to potrdilo, da bom lahko te podatke potem tudi oddala.
Sem že brskala po e-davkih in mi ni čisto jasno katero vlogo moram izpolnit za to potrdilo? Ali zadostuje tisti, ki je za fizične osebe ali ne?
Pri meni gre namreč za popoldansko obrt.... malo sem zmedena glede tega.
Sem že brskala po e-davkih in mi ni čisto jasno katero vlogo moram izpolnit za to potrdilo? Ali zadostuje tisti, ki je za fizične osebe ali ne?
Pri meni gre namreč za popoldansko obrt.... malo sem zmedena glede tega.
Urediti si morate tisto digitalno potrdilom ki je za fizične osebe z dejavnostjo, sicer ne boste mogla oddati Obrazca za akontacijo davka iz dejavnosti. Če si boste uredili digitalno potrdilo samo kot fizična oseba, pa boste morala pozneje pooblastiti kot "s.p." samo sebe. Torej dvojno delo...
Preverjeno na Dursu!!
Lp
Preverjeno na Dursu!!
Lp
Ajla