Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako pravilno oddati podatke. Namreč, program kjer delam plače, mi naredi datoteko VIR.DAT in me zanima, če sedaj ta dokument pripnem na portalu e-davki pod: kontrolni podatki za izračun dohodnine? Ali moram to narediti v programu W-doh, ki si ga prenesemo s spletne strani e-davki...
Namreč ni mi vse popolnoma jasno...
Prosim za čimprejšnjo pomoč!
LP
Mateja
Oddaja podatkov za dohodnino
Moderator: Mirko Zbačnik
Najbolje je, da tega ki vam zagotavlja program, vprašate, ali je njegova datoteka VIR.DAT usklajena z zahtevami DURS-a. In če je, potem jo pripnete direktno na e-davke, ker program WDoh je namenjen ročnemu vnašanju, in ta program potem naredi prav tako datoteko VIR.DAT.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Aha, tisto je torej za ročno vnašanje...Za mojo datoteko VIR.DAT, ki mi jo pa naredi program, pa je v skladu z zahtevami DURSA, zato ker mi redno vzdržujejo programsko opremo...
Torej je pravilno, če ga oddam:
izberite obrazec za oddajo novega dokumenta/kontrolni podatki/podatki za odmero dohodnine in potem priložim datoteko?
Hvala že vnaprej
LP
Mateja
Torej je pravilno, če ga oddam:
izberite obrazec za oddajo novega dokumenta/kontrolni podatki/podatki za odmero dohodnine in potem priložim datoteko?
Hvala že vnaprej
LP
Mateja